ABD ile yaşanan S-400 krizinde Türkiye'nin elindeki kilit koz

Amerikan dergisi Foreign Policy, Rusya-Türkiye-ABD üçgenindeki S-400 krizinde, ABD Başkanı Donald Trump'ın nasıl bir tavır sergileyeceğinin hâlâ net olmadığını yazdı. Dergiye konuşan bir ABD'li yetkili ise Türkiye'nin İncirlik'i Amerikan kullanımına kapatma tehdidini öne sürmesi halinde, yaptırım tehdidinin hafifletilmek durumunda kalacağını öne sürdü.

GİRİŞ 12.07.2019 16:21 GÜNCELLEME 12.07.2019 16:24
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye'ye teslimatının başlamasının ardından Washington'ın atacağı olası adımlar merak edilirken, Amerikalı bir yetkili İncirlik konusunda Ankara'dan gelebilecek bir tehdidin denklemi değiştireceğini söyledi. Yetkili, İncirlik'in ABD için kilit bir rol oynadığına dikkat çekti.

 

 

Amerikan dış politika dergisi Foreign Policy dergisi, S-400 krizinde ABD Başkanı Donald Trump'ın tavrının hâlâ net olarak öngörülemediğine ilişkin bir haber yayımladı.

Haberde bir dizi yetkilinin görüşlerine yer verilirken, ismi açıklanmayan bir Amerikan Dışişleri sözcüsü dergiye, Washington'ın pozisyonunun net olduğunu, Türkiye'nin S-400 alması halinde F-35 programı ile ilişkisinin askıya alınıp yaptırımlara tabi tutulacağını söyledi. Ancak yine ismi verilmeyen bir diğer yetkili, Türkiye'nin İncirlik tehdidini masaya sürmesi halinde bu durumun değişebileceği yorumu yaptı.

 

 

Foreign Policy'nin haberinde, "Amerikan yönetiminden bir yetkili, Türkiye'nin Ortadoğu’da savaşan ABD güçleri için kilit bir hava üssü olan ve aynı zamanda onlarca Amerikan nükleer silahına ev sahipliği yapan İncirlik'e erişimi engelleme tehdidini öne sürmesi halinde, bu durumun değişebileceğini söyledi" ifadeleri yer aldı.

Aynı yetkilinin, "Erdoğan, Trump'ı her şeye ikna edebileceğini sanıyor. Ulusal güvenlik yapısının geriye kalanı ise topyekûn yaptırımlar için bastıracaktır" sözleri dikkat çekti.

YORUMLAR 50
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Onlar öyle sansinlar incirlik Türkiyenin elinde bulunan en önemli ve büyük bir koz´dur ve böyle basit $eyler icin ne oyuna ne dolduru$a gelcek bir strateji izlemez ve gündeme bile getirmez.Ama onlarin gazetcilerindede agiz var..!
    Cevapla
  • tarafsız.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha da önemlisi Kürecik.
    Cevapla
  • meriç edirne 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bu s400 ve f35 uçakları için ABD karşı hiç bir şey yapmasına gerek olmadan beklemelidir.ABD kendisi gelecektir VE daha iyi imkanlarla gelmeye mecburdur.yoksa ABD türkiye ile arayı açarsa ortadoğuda varlığının sonu olacağını gayet iyi biliyor.
    Cevapla
  • cemil inanch 4 yıl önce Şikayet Et
    Önce Malatya Kürecik'te ki üssü kapatalım.El koyalım.Verileri kendimize saklayıp paylaşmayalım. Bu "onların" canını daha çok acıtır.Kriz geçirip çıldırırlar.İncirlik sona saklanmalı ..
    Cevapla
  • Alper Tunga 4 yıl önce Şikayet Et
    F35 tam bir baş belası. Bunun vesilesiyle programdan çıkartırlarsa ülkemiz için çok iyi olur. Zira uçağı Amerika'nın izni olmadan uçuramıyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!