Amerikalı uzmandan ilginç S-400 analizi: Bu kadarı da gereksiz

The New York Times (NY Times), Amerikan araştırma şirketi CNA uzmanlarından Michael Kofman ile röportaj yaptı. S-400 meselesi hakkında ilginç analizlerde bulunan Kofman, Amerikan hükümetinin S-400'ler konusunda bu kadar endişelenmesinin gereksiz olduğunu belirtti.

Amerikalı uzmandan ilginç S-400 analizi: Bu kadarı da gereksiz
Amerikalı uzmandan ilginç S-400 analizi: Bu kadarı da gereksiz
GİRİŞ 13.07.2019 16:47 GÜNCELLEME 13.07.2019 16:47
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

NY Times yayımladığı haberde askeri ve stratejik konularda araştırma yapan CNA adlı şirketin uzmanlarından Michael Kofman ile yapılan röportajı paylaştı. Kofman, “S-400 oldukça muktedir bir sistem. Ama aynı zamanda çok abartıldı da. Amerikan'ın en büyük kaygısı, S-400 sistemini Türkiye’ye entegre etmek için çalışacak Rusya’nın F-35 savaş uçakları hakkında hassas bilgiye ulaşma ihtimali. Ama S-400 sistemi, F-35 savaş uçaklarını takip etmekte zorlanacaktır.  Amerikan hükümetinin S-400 konusundaki tavrı teknik olarak geçerli değil” diyerek bir nevi Amerika’nın S-400 konusunda bu kadar endişelenmesinin yersiz olduğunu belirtti.

Amerika'nın endişesini abartı bulan Kofman ekledi: “Türkiye’nin aldığı S-400 sisteminin yapabileceği tek şey F-35 savaş uçaklarının uçuş profilinin izini sürmek. Fakat Rusya zaten sürekli olarak F-35 ve F-22 gibi savaş uçaklarını Baltık Denizi’nde ve Suriye’de izliyor.” 

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 9
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olunca , rahip meselesi gitti s400 meselesi geldi. Yakında başka birşeye daha kancayı takarlar. Çünkü bu kararları İsrail güdümlü siyasetçiler aldırıyor.
    Cevapla
  • Iso 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten sorun bu ABD başta olmak üzere birçok ülkemin terör örgütleri ve ortadoğudaki ortakları ile ne tür kirli ilişkileri görülebilecek
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede Rus üssünde S-400 var ve ABD Incirlikte var. Buna ne diyecekler ?
    Cevapla
  • xxlxx 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD'de akıllı bir adam çıkmış. Bir de ABD'ye Dünya'yı işgalden ve zulm yapanlara destek vermekten vaz geçmesini de söyleseydi.
    Cevapla
  • dede korkut 4 yıl önce Şikayet Et
    saldırı düşünmeyenin hava savunma sisteminden kaygı duyması çok saçma olur gerçekten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Atatürk ve Erdoğan'a hakaret eden DEM Partili gözaltına alındı
Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı