Son söz Trump'ta! ABD, Türkiye'ye yaptırımları seçti iddiası

S-400'ler Türkiye'ye teslimatı yapıldı. Fakat Türkiye ile Rusya'nın yakınlaşmasını istemeyen ABD'nin, Türkiye'ye yönelik yeni yaptırımlar almayı kararlaştırdığına dair iddialar ortaya atıldı. ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg'e konuşan ABD'li kaynaklar, "3 alternatif yaptırım planından biri seçildi" ifadesini kullandı. Gelecek hafta açıklanması beklenen yaptırımlar için Trump'ın onayının alınması gerekiyor.

Son söz Trump'ta! ABD, Türkiye'ye yaptırımları seçti iddiası
Son söz Trump'ta! ABD, Türkiye'ye yaptırımları seçti iddiası
GİRİŞ 14.07.2019 11:20 GÜNCELLEME 14.07.2019 11:25
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

ABD'nin tehditlerine rağmen satın alınan S-400'ler, Ankara-Washington hattındaki gerilimi artırmaya devam ediyor. Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı hava savunma sistemi ile ilgili ABD'nin Ankara'yı "cezalandırmak" istediğini yazan medya kuruluşu Bloomberg, gelecek hafta Türkiye'ye yönelik yaptırımları da açıklayacağını öne sürdü.

 

 

"Trump’ın yardımcıları Rus füzelerini satın aldığı için Türkiye'yi cezalandırmak adına yaptırımları seçti" başlığıyla ve Nick Wadhams imzasıyla yayınlanan haberde, konuyla ilgili olan bazı kişilerin görüşleri isimleri verilmeden yer aldı. Trump yönetiminin CAATSA (ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası) kapsamında yaptırım uygulama kararı aldığı ve 3 farklı yaptırım senaryosundan birini seçtiğini belirten yetkililer bunlardan hangisinin seçildiğini ise açıkça söylemedi.

Bloomberg'e ismini açıklamadan konuşan kaynaklar, yaptırım planının belli olduğunu ama ABD Başkanı Donald Trump'ın onayının alınması gerektiğini söyledi.

 

 

15 TEMMUZ'U BEKLİYORLARMIŞ

Makalede, "Konuyla ilgili kişiler, Trump'ın ekibinin Rus savunma sisteminin parçalarını satın alan Türkiye'yi cezalandırmak için yaptırım paketi konusunda anlaşma sağladı ve bu plan ile ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapacaklar. Bu plan Trump'ın onayını almalı. Konuşanlardan biri, yaptırımların gelecek haftanın sonuna doğru açıklanacağına dair bir yaklaşım olduğunu söyledi. ABD yönetiminin, pazartesi gününün yani 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü'nün beklenilmesini istediği ve daha sonra açıklama yapacağı öne sürüldü. Bunun sebebinin de kanlı darbe kalkışmasının arkasında ABD'nin olduğuna dair spekülasyonların artmasını engellemek olduğu öğrenildi" ifadesi kullanıldı.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar, "Bu plan Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Konseyi'nin yetkilileri arasında görüşüldükten sonra geliştirildi. Bu plan Trump'ın ve baş danışmanlarının onayını bekliyor" dedi.

YORUMLAR 26
  • Şimdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaptırımlar kesinle olacak bu Amerika'nın kimin patron olduğunu görsünler oyunu olacak amerika tüm dünyaya reis biziz duruşu yapmaya çalışacaktır şuan kendileri açısından itibar güç ve süper güç zedelenmesi olarak görüyorlar bu durumu
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    abd'yi kim hakim yaptı ki o türkiyeyi cezalandıracak. biz daha hiç bir şey söylemedik ve karşılık vermedik. elbet bizim de yapacaklarımız vardır.
    Cevapla
  • efe 4 yıl önce Şikayet Et
    mesela incirlikten kovabiliriz ki bunu böyle durumlar olmasa bile yapmalıyız ama koz olarak masada tutuyoruz işte
    Cevapla
  • Atakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd yi başkanlar idare etmiyor pentagon dış siyasette belirleyici
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    bu saatten sonra Abd nin tehtid leri. hiçbirşey ifade etmez noktA.
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    hem ABDye hemde AB aninda yanit su olamlidir ABD ye iocirligi acilen terk edin buyurun Rusya AB yede bütün mültecilperinizi sertbet birakiyoruz alin demmokrasi insan haklari sevicileri artik Türkiye AYB nin kapi bekciligini yapmiyacktir inanin en büyü en tgehlikli Atom bombasindan daha kat kat etki yaratgacaktir AB diye birsey kalmaz birbirlerini yerler ABD der ortadogudan def olup gitmek zorunda kalacaktir.ABD hayatinin en kötü güvensizliginin farkina varacaktir bütün dünya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha