Alman medyası: Erdoğan Rus füzeleriyle Batı'yı vurdu!

Alman haber sitesi Die Welt'te yayınlanan Boris Kalnoky imzalı yazıda, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ne pahasına olursa olsun' Rusya yapımı S-400'leri almasının nedenlerine değinildi.

Alman medyası: Erdoğan Rus füzeleriyle Batı'yı vurdu!
Alman medyası: Erdoğan Rus füzeleriyle Batı'yı vurdu!
GİRİŞ 14.07.2019 12:07 GÜNCELLEME 14.07.2019 13:02
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

ABD ile Türkiye arasında soruna sebep olan S-400'ler Ankara'ya geldi. ABD'nin, NATO'nun ve onun ilan ettiği strateji ortağın sert eleştirilerine rağmen Türkiye neden 2,5 milyar dolara S-400 aldı?

 

 

Alman haber sitesi Die Welt'te yayınlanan Boris Kalnoky imzalı yazıda, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ne pahasına olursa olsun' Rusya yapımı S-400'leri almasının sebebine değinildi.

Kalnoky "Erdoğan Rus füzeleriyle Batı'yı vurdu" başlıklı yazısında, Türkiye'nin bu kararının "geri dönüşü olmayacak nokta" olduğunu ve bundan sonra müttefik saflarından ayrılabileceğini öne sürüyor.

 

 

Yazıda, Türkiye'nin Rusya'yı Ortadoğu'daki meselelerde müttefik olarak gördüğünü ve NATO ile ABD'nin eleştirisine rağmen anlaşmaya sadık kalmasının sebebinin bölgede ABD'ye kıyasla Rusya'nın daha etkin olması olduğu ileri sürüldü.

Söz konusu ittifakın sebebi ile ilgili makalede geçen bir başka nokta ise, Türkiye ABD yapımı Patriot'ları almış olsaydı bile 2016'da yaşadığı darbe girişiminde Türk parlamentosunun bombalanması sırasında -ve bunun gibi durumlarda- ABD'nin  sistemi uzaktan kapatılma ihtimalinden endişe duymasıydı.

Son zamanlarda Donald Trump'ta Türkiye'ye Patriot sistemi satmayan Obama yönetimini suçlayarak Türkiye'ye adil davranılmadığını ileri sürmüştü. 

Birkaç ay önce ABD Türkiye'ye 3.5 milyar dolarlık Patriot anlaşması sunduysa da Ankara, Aralık 2017'de Rusya ile imzaladığı anlaşma kadar iyi şartlar taşımadığı için bu teklifi kabul etmedi.

S-400 füze savunma sistemlerinin ilk etaplarının Ankara'ya inmesi ile birlikte tartışmalar şiddetlenirken Türkiye, sistemlerin NATO ittifakı için herhangi bir tehdit oluşturmadığını ileri sürdü. Ancak NATO ve ABD Türkiye ve Rusya arasındaki ittifakı şiddetle eleştirdi ve Patriot sistemlerinin alınması gerektiğini ve F-35 anlaşmasının dondurulacağını yönünde açıklamalar yaptı.

Son günlerde Bloomberg, ABD Başkanı Donald Trump'ın ekibinin kararı ile önümüzdeki hafta sonunda Ankara'ya yönelik yaptırımların duyurulacağını belirtti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 58
  • İrfan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne ABD Ne AB Turkiyenin mütefiki olmamıştır hep teröre destek vermiştir ve terörö barındırmıştır ve onların silahlarıyla binlerce şehit vermişiz halen terörü barıdırıyor lar Acaba türkiye binladini türkiyede barındırsaydı bunlar ne diyecekti
    Cevapla
  • ARGITHANLI 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ve abd nin basınını Yahudi ve yahudi hizmetkarları yönetiyor ve yahudi lobilerinin istekleri doğrultusunda abd ve avrupayı ona göre yönlendiriyorlar bu yahudiler hıristiyanların toplumunun zevki sefalarını iyi analizleyip ona göre pışpışlayıp istediği doğrultuda yönlendiriyor bununla birlikde asıl köleliği hırıstyan abd ve ab yaşıyor umarım artık kendilerine gelirler.
    Cevapla
  • İnanan 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi seri üretim ler zamanı hürkuş C veya Hisar O füzeleri veya Altay tankı veya laser silahları gibi seri üretime geçilmeli
    Cevapla
  • Farketmez 4 yıl önce Şikayet Et
    pkk ya binlerce tır silah ver sözde mütefik olarak gördükleri Türkiye'ye iha,patriyotları verme 15 Temmuzda yapılanları görmezden gel üstüne üstlük elebaşını ülkende yedir içir güvenlimiz için S-400 leri aldığımızda bizi ambargo ile tehdit et kusura bakmayın Türkiye eski Türkiye değil Tam bağımsız bir ülkedir ve istediğini yapar
    Cevapla
  • Salim 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne bekliyordunuz, siz batı olarak Güney sınırımıza hiç bir nüfusu bile olmayan kürtleri koruyoruz diye PKK devleti kurmaya kalkarsanız biz size nasıl dostça muamele edelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak