Trump'ın anlaşmadan çekilmesinin nedeni belli oldu!

İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Kim Darroch’un ABD Başkanı Donald Trump’a çok sert eleştiriler yönelttiği bakanlıkla gizli yazışmalarının basına sızması, elçinin istifasına ve polis tehdidine rağmen durmadı.

Trump'ın anlaşmadan çekilmesinin nedeni belli oldu!
Trump'ın anlaşmadan çekilmesinin nedeni belli oldu!
GİRİŞ 14.07.2019 20:03 GÜNCELLEME 14.07.2019 20:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin eski Washington Büyükelçisinin Londra'ya yazdığı bilgi notları kamuoyuna sızmaya devam ediyor. Yeni yayınlanan bilgi notlarında Büyükelçi Kim Darroch Başkan Donald Trump'ın İran'la nükleer anlaşmadan eski Başkan Barack Obama'ya nispet etmek için çekildiğini kaydediyor.

 

 

DARROCH: 'DİPLOMATİK VANDALLIK'

Gazete bilgi notunun dönemin İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın Washington ziyaretinin ardından yazıldığını kaydetti. Gazeteye göre Kim Darroch, Trump'ın kişisel nedenlerle anlaşmadan çıktığını, çünkü anlaşmanın Obama tarafından imzalandığını kaydediyor. İngiliz elçi, Trump'ın anlaşmayı terk etmesini 'diplomatik vandallık' diye niteliyor.

 

 

Geçen hafta da gazete Darroch'un Trump'la ilgili yazdığı bilgi notlarını yayınlamıştı. Bilgi notlarında Darroch, Trump'ı ''uygunsuz'', ''güvensiz'', ''yetersiz'' olarak nitelendirdiğini kamuoyuna yansımıştı. Bu notların basına yansımasının ardından Trump, Darroch'u hedef almış ve ''çok aptal biri'' demişti.

Darroch Trump'ın kendisini hedef alan açıklamalarının ardından istifa etmişti. Bu arada İngiliz yetkililer sızan belgelerin yayınlanmasının suç olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

YORUMLAR 3
  • Anti satan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ruhaninin açıklaması bundan demek ruhani trumpu tutmak taraftarı anlaşılan hilary cephesi ortadoğuda savaşı yayma taraftarı ve pentagonla tam uyumlu ama trump savaşı yaymazsa iran ve türkiyeyle savaşmazsa indirecekler bence.
    Cevapla
  • selam 4 yıl önce Şikayet Et
    bu iş trump aşar
    Cevapla
  • şlkjhg 4 yıl önce Şikayet Et
    abd yönetimine gelen her başkan birbirini çekemeyip uluslararası anlaşmalardan çekilirse hiçbirşeyin anlamı olmaz yere girsin abd ile yapılan uluslararası anlaşmalar abd yönetimine etki eden rus hristiyan ve rus yahudileri ve israil siyonist ve protestanlar abdyi tüm uluslararası anlaşmalardan çekiyor trump bir kukladır ne derlerse lobiler onu yapar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan