İran'dan kritik çağrı! Anlaşmayı kurtarın

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Mousavi, İran’ın, Avrupa Birliği'ne (AB) 2015 yılında imzalanan ‘İran Nükleer Anlaşması’na dair yükümlülüklerini yerine getirerek anlaşmayı kurtarma çağrısı yaptığını duyurdu.

İran'dan kritik çağrı! Anlaşmayı kurtarın
İran'dan kritik çağrı! Anlaşmayı kurtarın
GİRİŞ 15.07.2019 15:59 GÜNCELLEME 15.07.2019 17:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Mousavi, anlaşmayı imzalayan diğer ülkelerin yükümlülüklerini yerine getirdiği takdirde İran’ın da yükümlülüklerini yerine getireceğini söyledi.

 

 

AB ülkelerinin İran’a yükümlülüklerini hatırlatmalarının ‘gerçekçi olmadığını’ ve ‘amaca ve mantığa aykırı’ olduğunu belirten Mousavi, AB’nin anlaşmaya saygılı olması gerektiğini ekledi.

Daha önce Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık krizin diplomatik yollarla çözülmesi için çağrı yapmışlardı.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Bos ver ya ne anlasması seytanla anlasma olmaz!
    Cevapla
  • afedersin 4 yıl önce Şikayet Et
    iranın kuyruğu sıkıştı ne yapacağını bilmiyor bence ama haklı tabi bu kadar yaptırımı her ülke kaldırmaz heleki petrolle geçinen bir ülkeyseniz. sorun anlaşma değil aslında uranyum yükselmeside umrunda değil kimsenin, sanki iran uranyum yükseltip israilimi vuracak. bu mesele koltukta çözüme kavuşabilir. iran zaten sadece tehdit dili kullanıyor vururum asarım diyor ama neticede kuyruğunu kurtarmanın peşinde.
    Cevapla
  • boşver ab yi 4 yıl önce Şikayet Et
    onlar kendi yapmaları gereken hiçbir şeyi yapmazlar. başkalarına ise hep ne yapmaları gerektiğini söyleyip endişelenip dururlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya