Rusya'dan AB'ye Türkiye resti!

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin uluslararası ilişkiler komitesi üyesi Oleg Morozov, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye uyguladığı yaptırımların sembolik bir anlam taşıdığını ve sadece pozisyonunu belirtmek için tasarlandığını belirtti.

Rusya'dan AB'ye Türkiye resti!
Rusya'dan AB'ye Türkiye resti!
GİRİŞ 16.07.2019 11:34 GÜNCELLEME 16.07.2019 12:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Pazartesi günü AB Konseyi, Türkiye'nin Kıbrıs kıta sahanlığındaki faaliyetlerine yanıt olarak ilk yaptırımları uyguladı. Yaptırımlar kapsamında Türkiye-AB üst düzey diyaloğunu askıya aldı, toplantıları iptal etti, 2020’de yardımı azalttı ve ayrıca Avrupa Yatırım Bankası'nın Türkiye'nin kredileri hakkındaki kararları yeniden gözden geçirmesini ve yaptırım seçenekleri üzerinde çalışmaya devam etmesi talimatını verdi.

Morozov RIA Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada, "Yaptırımlar elbette sembolik bir anlam taşıyor ve Türkiye’ye Avrupa Birliği'nin bu tür tek taraflı eylemlerle aynı fikirde olmadığını gösterme niyetindedir" dedi.

Rusya'nın, yaptırım politikasını desteklemediğini, çünkü bunun hiç bir anlam ifade etmediğini vurgulayan Mozorov, "Ancak, Türkiye'nin bölgedeki tek taraflı eylemleri konusunda her zaman endişelerimizi dile getirdik ve bu krizi siyasi yollarla çözme çağrısında bulunduk" dedi.

Ayrıca Morozov, Türkiye'nin Kıbrıs sularındaki eylemleriyle ilgili durumun köklü bir geçmişi olduğunu hatırlattı. AB, Kıbrıs ve Yunanistan'ın, Türkiye'nin gaz üretmeyi planladığı su alanı konusunda yetkisi olmadığı konusundaki tutumunu her zaman kabul etmiştir. Ayrıca ABD'nin tutumu da böyle ifadelerini kullandı.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Erdalsilo 4 yıl önce Şikayet Et
    Koca bir ülke Rüsyayı Tüm Dünyanın Düşman gibi görmesine şaşıyorum adamlar Türkiyeye s400 verdi diye olamaz BU kadar düşmanlık utanmıyorlarda
    Cevapla
  • ZOR38 4 yıl önce Şikayet Et
    ab dağılıyor ve bitecek ve iflazda 21 trilyon euro eksideler !!! Bu borç kapanacak cinsten değil 21.000.000.000.000,00 EURO !!!
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa birliğine girmeyelim bugüne kadar girmedik birşey kaybetmedik çok şükür onlar gibi olmaya da meraklı değiliz biz asil bir milletiz evlatlarımızın zihniyetini koruyalım kültürümüzü koruyalım. Avrupa birliğine girersek neslimiz daha kötüye gidebilir. ALLAH büyüktür rızkı veren odur.
    Cevapla
  • Ali kara 4 yıl önce Şikayet Et
    kimse endişe etmesin biz ne yaptığımızı biiriz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı