Trump'ın elinde dikkat çeken 'El Kaide' notu!

ABD'li 4 kadın senatöre yönelik kullandığı ırkçı ifadelerle gündeme gelen ABD Başkanı Donald Trump'ın 'El Kaide' ve 'People' (insanlar) kelimelerinin İngilizce yazılışlarını bilmediği ortaya çıktı. Fotoğraflar, daha önce Trump'ın Meksika ile müzakere ettiği göç anlaşmasına ilişkin detayları ortaya çıkaran fotoğrafçı tarafından paylaşıldı.

Trump'ın elinde dikkat çeken 'El Kaide' notu!
Trump'ın elinde dikkat çeken 'El Kaide' notu!
GİRİŞ 16.07.2019 15:23 GÜNCELLEME 16.07.2019 15:23

Yaptığı konuşmalar ve Twitter'daki paylaşımlarında sık sık skandallara imza atan ABD Başkanı Donald Trump, bu kez de İngilizce kelimeleri yanlış yazmasıyla gündeme geldi. 

Son dönemde yine ırkçı söylemlerle "Geldiğiniz yere geri dönün" diyerek dört Demokrat kadın Kongre üyesini hedef alan Trump'ın 'El Kaide' ve 'People' (insanlar) kelimelerinin İngilizce yazılışlarını bilmediği ortaya çıktı. 

Washington Post fotoğrafçısı Jabin Botsford tarafından yayınlanan fotoğraflarda, Trump'ın geçen pazartesi günü yaptığı konuşmada aldığı notlarda El Kaide'nin İngilizce yazılışı 'Al Qaeda' yerine 'Alcaida' yazdığı görüldü. Trump ayrıca, kadın Kongre üyelerine ithafen düştüğü "Some people" (Bazı insanlar) notunda da 'people' yerine 'peopel' yazdı. 

Trump'ın bu yeni hatası ise sosyal medyada çok sayıda paylaşım aldı. Botsford da, paylaşımında "Trump'ın Alexandria Ocasio-Cortez ile Ilhan Omar hakkında aldığı notlar göz zevkiniz için çevirildi ve düzeltildi" ifadelerini kullandı.

Botsfor ayrıca, geçen ay Trump'ın Meksika ile müzakere ettiği göç anlaşmasına ilişkin belgeyi cebinden çıkarıp elinde sallayınca anlaşmaya ilişkin detayları da ortaya çıkarmıştı.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar