S-400'ler ülkeye indi, iki günde iki kez saldırdılar: Türkiye'ye mesaj

Kanal 7 Dış Haberler Müdürü Taha Dağlı, Erbil'de Türk yetkililerine düzenlenen saldırılar sonrası kısa bir değerlendirmede bulundu. Dün de Nijerya açıklarında Türk gemisine saldırılmasını ve gemicilerin rehin alınmasını hatırlatan Dağlı, iki gün üst üste Türkiye'ye yönelik saldırıların S-400'lerin Ankara'ya inmesinin ardından gerçekleşmesinin dikkat çekici olduğunu hatırlattı.

S-400'ler ülkeye indi, iki günde iki kez saldırdılar: Türkiye'ye mesaj
S-400'ler ülkeye indi, iki günde iki kez saldırdılar: Türkiye'ye mesaj
GİRİŞ 17.07.2019 18:14 GÜNCELLEME 17.07.2019 18:14
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil'de, Hokkabaz isimli restoranda Türk yetkilileri hedef alan silahlı saldırı düzenlendi.

 

 

Erbil'de Türk yetkililere saldırı! Dışişleri şehit sayısını açıkladı

Türkiye'nin Erbil Konsolosluğu yakınındaki restoranda, konsolos yardımcısının da aralarında bulunduğu 4 konsolosluk çalışanına düzenlenen saldırıda, bir Türk diplomat şehit olurken, 2 konsolosluk görevlisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

 

 

Türk gemisine saldırı! Korsanlar çok sayıda Türk denizciyi rehin aldı

Dün de Kamerun'dan Fildişi Sahili'ne giden bir Türk gemisine Nijerya açıklarında korsanlar tarafından saldırı düzenlenmiş. 18 mürettebatın bulunduğu Paksoy-1 isimli Türk yük gemisindeki 10 Türk denizci korsanlar tarafından rehin alınmıştı.

"S-400'LERİN GELMESİNDEN SONRA TÜRKİYE'YE MESAJ"

Kanal 7 Dış Haberler Müdürü Taha Dağlı, iki gün üst üste gerçekleştirilen saldırıları değerlendirdi. Dağlı, dün Nijerya bugün de Erbil'de düzenlenen saldırıların, S-400'lerin Ankara'ya inmesinden hemen sonra gelişmesine dikkat çekti ve bu saldırıların Türkiye'ye bir mesaj olabileceğini söyledi.

Dağlı değerlendirmesinin devamında, Türkiye'nin daha önce de benzer durumlarla karşılaştığını ve ancak üstesinden geldiğini söyledi. Dağlı, "Türkiye geçmişte de benzer mesaj içerikli saldırıların hedefinde olmuştu. 17-25 Aralık dönemi sonrası bir anda tekrardan başlayan PKK terörünün üstesinden başarıyla gelindi. Daha sonra Suriye sınırı boyunca YPG ve DEAŞ tehdidine karşı Türkiye sınır ötesi operasyonlarıyla gerekli cevabı verdi. Kuzey Irak’ta bulunan Başika Üssü'nden Türk askerini çıkarma planları da Türkiye'nin diplomatik ve askeri gücü sayesinde suya düşürüldü. Bundan sonra da Türkiye'ye benzer yollarla mesaj vermek isteyenler, geçmişte olduğu gibi gerekli cevapları alacaktır" dedi.

Taha Dağlı'nın konu ile alakalı görüşlerine yukarıdaki YouTube linkine tıklayarak izleyebilirsiniz.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 63
  • Yahya Bozdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Savaşmak için her zaman bekliyorum alın beni,nasıl olsa şehitlerlen beraberim,bir dua edersem binlerce şehit gelir çok şükür gücümüz var.
    Cevapla
  • Reis 4 yıl önce Şikayet Et
    vatan içinde hareket edemez oldular şükür... dışarıdan birşeyler yapmaya çalışıyorlar ama yemezler... Osmanlı geliyorrrrr
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Çaresizlik mesajları bunlar gemileride silah yokmu sizde onlara karşı çatışın eğitim alın korsan gemiye nasıl giriyor.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    korsan dedikleri ingiltere abd askerleri olmasın.
    Cevapla
  • Saldırı işareti 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın yeni elçisi Türkiye'ye gelir gelmez Şehit Türk Diplomatları Duvarı önünde poz vermişti. Bu zaten saldırı olacağının işareti idi. Tehdit mesajı idi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor