ABD ve İngiltere'den Erbil açıklaması

ABD ve İngiltere'den, Erbil'de Türk diplomatın şehit olduğu saldırıyla ilgili açıklama yapıldı. ABD Dışişleri BAkanı Pompeo, "Saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Bu ahlaksız eylemin hiçbir gerekçesi olamaz" dedi. İngiltere'den ise "Bu vahşeti mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz" açıklaması yapıldı.

ABD ve İngiltere'den Erbil açıklaması
ABD ve İngiltere'den Erbil açıklaması
GİRİŞ 17.07.2019 21:06 GÜNCELLEME 17.07.2019 22:23
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Erbil'deki saldırıya ilişkin, "En az bir Türk diplomatın öldürüldüğü Erbil'deki saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Bu ahlaksız şiddet eyleminin hiçbir şekilde bir gerekçesi olamaz." açıklamasında bulundu.

 

 

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Erbil'deki saldırıyla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.

Pompeo, açıklamasında, "En az bir Türk diplomatın öldürüldüğü Erbil'deki saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Bu ahlaksız şiddet eyleminin hiçbir şekilde bir gerekçesi olamaz. Kurbanların ailelerine en derin taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. ABD, Türkiye ve Irak yönetimleri ile bu iki ülke halklarını desteklemeye olan bağlılığını bir kez daha yinelemektedir." ifadesini kullandı.

 

 

İngiltere'den de açıklama yapıldı

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve ABD'den Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğundaki bir görevlinin şehit olduğu saldırıyı kınadı.

Duncan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türk diplomatları hedef alan saldırı karşısında dehşete düştüğünü belirtti. 

Bir diplomatın öldürülmesinin "alçaklık ötesi" olduğunu kaydeden Duncan, "İngiltere, Türk müttefikimize başsağlığı diliyor ve bu vahşeti mümkün olan en güçlü şekilde kınıyor." ifadesini kullandı.  

Irak'ın Erbil kentinde bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli bir diplomat şehit olmuş, saldırıda bir Irak vatandaşının hayatını kaybettiği bildirilmişti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 123
  • Furkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Misilleme acilen anladınız siz
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlara misli ile muamele edecen. kafasızların kafası basmıyor. ancak anlarlar
    Cevapla
  • t3k türk 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve İNGİLTERE kınama yaptı ise bilink unun arkasında ingiliz istihbarati ile cia vardır. artık bunlara türk halkı inanmıyor. kendi göbek bağımızı kendimiz kesmesini biliriz. müttefikte müttefik hepsi palavra
    Cevapla
  • TOSUN 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar tam bi sahtekar barı gülerek kınamayın
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD'ye hatırlatalım, bu cinayeti, senin silahlandırdığın PKK, YPG yaptı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!