Beyaz Saray'dan S-400 açıklaması

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 almasıyla ilgili Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, 'Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini satıın alma kararı, F-35 programına katılımını imkansız kılıyor' ifadeleri kullanıldı.

Beyaz Saray'dan S-400 açıklaması
Beyaz Saray'dan S-400 açıklaması
GİRİŞ 17.07.2019 21:32 GÜNCELLEME 17.07.2019 22:45
Bu Habere 153 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Basın Sözcülüğü, Türkiye'nin S-400 alımına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Malesef Türkiye'nin Rus S-400 hava savunma sistemlerini alma kararı, bu ülkenin F-35 (projesi) ile devam eden ilişiğini imkansız kılmaktadır. F-35, ileri kabiliyetlerini öğrenme amacıyla kullanılabilecek bir Rus istihbarat toplama platformuyla bir arada bulunamaz." ifadelerine yer verildi.

"TÜRKİYE UZUN SÜRELİ VE GÜVENİLİR BİR ORTAKTIR"

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"ABD, meşru hava savunma ihtiyaçlarını karşılamak için hava savunma çözümleri sunmak amacıyla Türkiye ile aktif bir şekilde çalışmaktadır. Bu yönetim, Patriot hava savunma sistemlerini alması için Türkiye'ye birçok öneri yapmıştır. Türkiye uzun süreli ve güvenilir bir ortaktır ve 65 yılı aşkın süredir NATO müttefikidir fakat S-400'leri alması, NATO müttefiklerinin Rus sistemlerinden uzak durmak için birbirine yaptığı bağlılık vaadine zarar vermektedir."

"TÜRKİYE İLE YOĞUN BİR ŞEKİLDE İŞ BİRLİĞİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Açıklamada ayrıca, S-400 alımının, Türkiye'nin NATO ile beraber operasyon yapma kabiliyetini de etkileyebileceği belirtilerek, "ABD, Türkiye ile stratejik ilişkisine halen çok değer vermektedir. NATO müttefikleri olarak ilişkilerimiz çok katmanlıdır ve sadece F-35'lere bağlı değildir. Silahlı kuvvetlerimiz arasındaki ilişki güçlüdür. Türkiye'de S-400 sistemlerinin varlığının farkında olarak, Türkiye ile yoğun bir şekilde iş birliği yapmaya devam edeceğiz." ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 153
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    İlişkileri düzeltmek adına herhangi bir askeri malzeme almamalıyız. ypg pkk ya yaptıkları yardımlarda farklı füzeleri vereceklerdir. Bize onlara karşı sıkıştırıp anti füze sistemi satacaklardır. Bu otuna gelmemeli s400 leri kullanmaktan çekinmemeli hatta s500’ü ortak üretip oraları karıştırmalı hiç bir abd uçağını uçurtmamalıyız Bunun yanında Koral sistemini geliştirip abd uçaklarına yanlış yerleri bombalatmalıyız. Fena sıkıştırmamız lazım. İncirlik var. Kapımıza gelip anlaşma yapmak istediklerinde 1. Şartımız bunu Dünya kamuoyuna rezil edecek şekilde açıklatmamız gerekki. Dünya Türkiyeyi tanısın tanıyacak. Artık Biz Varız.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle en kısa sürede kendi savaş uçaklarımızı yapmalıyız. Allah bizi zalimlere muhtaç etmesin.
    Cevapla
  • tepki 4 yıl önce Şikayet Et
    sizden dost hiç bir zaman olmadı,ortak hiç olmazmış o da belli oldu!
    Cevapla
  • adnan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu amerikanın su içtiği bardaktan, yemek yediği tabaktan ne yiyelim ne içelim. en garantili yol bunlardan uzak durup, kendi kararımızı kendimiz verelim, kim daha hesaplı ve kaliteli veriyorsa ondan alalım
    Cevapla
  • emekli memur 4 yıl önce Şikayet Et
    su 57 ise gerçek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor