İsrail'i korkutan hamle! Harekete geçtiler

Lübnan Hizbullahı lideri Hasan Nasrallah'ın yaptığı konuşma sonrasında İsrail, stratejik birim ve bölgelere yönelik roket saldırıları için harekete geçti. Nasrallah'ın açıklamlarından korkan İsrail, 20 stratejik bölgeyi güçlendirmeye karar verdi.

İsrail'i korkutan hamle! Harekete geçtiler
İsrail'i korkutan hamle! Harekete geçtiler
GİRİŞ 18.07.2019 10:58 GÜNCELLEME 18.07.2019 11:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Lübnan Hizbullahı lideri Hasan Nasrallah geçen hafta yaptığı açıklamada, İsrail'in stratejik birim ve bölgelerini hassas roketlerle vurma kapasiteleri olduğunu açıklaması Siyonist işgal devletini alarma geçirdi. Nasrallah'ın açıklamalarından sonra İsrail'in, 20 önemli stratejik bölgeyi güçlendirmeye karar verdiği bildirildi.

 

 

İsrail gazetesi Haaretz, İsrail Savunma Gücü Komutanlığı'nın, Hizbullah'ın roketlerle hedef alacağından korktuğu 20 önemli bölgeyi güçlendirmeye karar verdiğini yazdı.

Habere göre, Nasrallah'ın konuşmasından sonra gelen karar, İsrail'in Hizbullah'ın önemli stratejik bölgeleri hedef alacağı tahmin etmesi sebebiyle alındı.

 

 

HİZBULLAH'IN HEDEF ALACAĞI ÖNEMLİ İSRAİL TESİSLERİ

Savaş durumunda Hizbullah'ın hedef alacağı muhtemel 20 stratejik bölge arasında İsrail Elektrik Kurumu, İsrail Doğalgaz Hatları Şirketi bulunuyor.

İsrail ordusu, Hizbullah'ın hedefindeki ülke genelinde 20 stratejik bölgeye füze koruması sağlayacak ve Hizbullah'ın füze cephaneliğinin yol açtığı tehdide karşı koruma sağlamak için sertleştirilmiş ek uçak askıları inşa edecek.

İSRAİL, STRATEJİK BÖLGELERİNİN KORUNMASI İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Ek olarak, İsrail Savunma Gücü (IDF) Ön Komutanlığı ülke genelinde birçok önemli stratejik alanın korunmasını güçlendirecek beton duvarlar, daha güçlü tavanlar, patlamaya dayanıklı kapılar ve şarapnel önleme koruması ile güçlendirecek.

IDF, kuzey sınırındaki bir sonraki savaşın bir cephede olmayacağına, hem Lübnan hem de Suriye ile birlikte tüm kuzey sınırı boyunca uzanacağına inanıyor. Ordu ayrıca, bir sonraki savaş sırasında Hizbullah'ın, İsrail toplumlarına önemli sivil ve askeri zayiatlar vermek için sızarak savaşı ev cephesine getirmeye çalışacağını umuyor.

İsrail İç Cephe Komutanlığı Başkanı, geçen yıl 2,5 milyon İsraillinin Hizbullah füzelerine karşı yeterli korumaya sahip olmadığını, ülke çapındaki binaları roket saldırılarından güçlendirme çalışmaları konusunda hükümeti uyarmıştı.

YORUMLAR 1
  • Mursi 4 yıl önce Şikayet Et
    Size bu dünyada ve öbür dünyada rahat yok ey israil geceleri korku içinde uyuyun bakalim elinizdeki kanla boğulursunuz inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...