Su-57 savaş uçağının bilinmeyen özellikleri

Rusya'nın ürettiği Su-57 savaş uçağının özellikleri son dönemde en çok merak edilen konulardan biri haline geldi. Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı ihtiyacını karşılamak üzere girdiği F-35 programından ABD tarafından çıkarılmasından sonra gözler Rus Su-57 uçağına çevrildi. İşte ABD'nin F35 savaş uçaklarından daha etkili bir uçak olan Su-57 savaş uçağının bilinmeyen tüm özellikleri

Su-57 savaş uçağının bilinmeyen özellikleri
Su-57 savaş uçağının bilinmeyen özellikleri
GİRİŞ 18.07.2019 14:48 GÜNCELLEME 18.07.2019 14:48
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S400 füzelerinin ardından F35 savaş uçaklarını satmayacaklarının açıklamasının ardından Rusya'dan bir hamle geldi. Rusya savunma sanayi şirketi Rostek'in başında bulunan Çemezov, Türkiye'nin istemesi durumunda Rus Su-57 savaş uçaklarının teslimatı için çalışmaya hazır olduklarını söyledi. Peki Su-57 savaş uçakları özellikleri neler? ABD'nin F35 savaş uçaklarından farklı ne?

 

 

İŞTE SU-57 SAVAŞ UÇAĞININ ÖZELLİKLERİ

F-35 projesi 20 yıldır büyük paralar harcanmış, buna rağmen oldukça sorunlu ve iyi ilerlemeyen ama büyük paralar harcandığı için de vazgeçilemeyen bir proje. SU-57 ise daha çok avcı uçağı özelliklerinde.

 

 

Su-57: Daha önce PAK-FA ve T-50 adını taşıyan Su-57 uçağı, Rusya'nın en yeni 5. nesil avcı uçağı. Tasırımcısı, P.O. Suhoy Test ve Tasarım Bürosu olan Su-57'nin 12 uçaktan oluşacak ilk seri üretim grubunun 2019'da Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'ne teslim edilmesi bekleniyor. Su-57 ilk uçuşunu 2010'da Rusya'nın Komsomolsk-na-Amure kentinde gerçekleşti

Su-57’ler 2.600 km/saat hıza sahipken F-35’ler 1.937 km/saat hıza kadar çıkabiliyor.

Uçakların havada kalma süresine bakıldığında Su-57’lerin 5.8 saat havada kalabildiği ancak F-35’lerin yaklaşık 2 buçuk saat uçuş süresine sahip olduğu biliniyor.

F-35’ler dikey iniş ve kalkış yapabilirken Su-57’lerin böyle bir özelliği bulunmuyor.

Her iki uçak üreticisi de uçakların radara yakalanmadığını iddia ediyor ve Su-57’nin menzil olarak F-35’lerden 2 bin kilometre daha uzağa gidebildiği belirtiliyor.

F-35’in yük taşıma kapasitesi 8 bin 160 kg, SU-57’nin 10 bin kg.

Su-57 uçağı, 30mm'lik 9-A1-4071K uçak topu, "havadan havaya" sınıfı füzeler ve KAB-500C güdümlü hava bombalarıyla donatılmış durumda. Su-57, hedeflerin türüne göre "havadan yüzeye" füzeleriyle donatılabiliyor.

Havadan saldırı aracı olarak üretilen Su-57’lerin aynı zamanda kara ve deniz savunması için de kullanılabiliyor.

YORUMLAR 7
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    Uzun soluklu projeleri yürütme kabiliyeti öğrenmemiz gerek. Birşey yaparken hep kolayına kaçma kültürü bizi dışa bağımlı yaptı.
    Cevapla
  • ezGeç 4 yıl önce Şikayet Et
    Kabin yerde 360° dönebilen seyyar pilot kabinleri yerde olmalı havada sihalar buradan pilotlar tarafından kullanılmalı, Ölüm tehlikesi yok ci kuvveti denen kanın beyne çıkmasına sebep olan problemler yok, özel kameralar ile donatılan insansız savaş uçakları 6G ile yurdumuzu koruyacak savaş anında pilot uçak ile gerekirse yukarıda veya yerde kabinde savaşacak. Geleceğin savaş uçaklarını biz bu şekilde üretmeliyiz.
    Cevapla
  • Mühendis. 4 yıl önce Şikayet Et
    Madem bilinmeyen özellikleri var. siz nerden biliyorsunuz
    Cevapla
  • Mehmetcan 4 yıl önce Şikayet Et
    Su 57 ucakları da avantanlidr
    Cevapla
  • mühendis-2 4 yıl önce Şikayet Et
    SU57 uçağını alınca dertleri bitmeyecek. SU57 yi alınca nato standardındaki bomba ve roketleri bu uçaklara entegre edemeyiz. Yine Rusyadan bu uçağa uyumlu bomba ve roket almak gerekecek.Pilotlar SU57 uçuş eğitimi almak zorunda kalacak. Bu uçakların bakımı rus teknisyenlere bırakılmak zorunda kalınacak ve üstünde değişiklik yapılamayacak. En iyi seçenek TFX milli savaş uçağımızın yapılması
    Cevapla
  • Reis 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet sana katılıyorum fakat kendi uçağımızı yaparken çeşitli teknolojilerin nasıl çalıştığını bilmemiz ve anlamamız lazım füze işleri kolay türkiye artık füzeleri istediği gibi yapabiliyor.bu yüzden o füze işi pek fazla sorun çıkarmaz milli silahların yanında başka ülkelerin silahlarından da faydalanalım ki daha iyi lerini yapabilelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...