Washington Post'tan Trump yönetimine Türkiye uyarısı

The Washington Post geçtiği haberde, Türkiye'nin S-400 sistemlerini alması ve ABD'nin F-35 kararının oldukça girift bir durum yarattığını söyledi. Gazete, Türkiye ABD iş birliğinin hayati olduğuna dikkat çekerek daha geniş çaplı bir krizden kaçınılması geçtiğini ifade etti.

Washington Post'tan Trump yönetimine Türkiye uyarısı
Washington Post'tan Trump yönetimine Türkiye uyarısı
GİRİŞ 18.07.2019 16:16 GÜNCELLEME 18.07.2019 16:16
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Amerika'nın önde gelen yayın kuruluşlarından Washington Post gazetesi, Trump yönetimini uyaran bir haber yayımladı. "Amerika, Türkiye ile ilişkilerinde kritik bir sınavla karşı karşıya" adlı haberde, F-35 jetlerinin dünyada gelişmiş en iyi savaş uçağı olduğu belirtilirken, Rusların bu sebeple F-35'in verilerini toplama konusunda heyecan duyacaklarından emin olduğu aktarıldı.

 

 

"TRUMP TÜRKİYE İLE DAHA BÜYÜK BİR KIRILMADAN KAÇINMALI"

Haber şu cümlelerle son buluyor: "Açık bir şekilde, Türkiye F-35 ve S-400'e aynı anda sahip olamaz, sayın Erdoğan bunu kabul etmeli. Eğer Erdoğan S-400 konusunda ısrarcı davranırsa, F-35'i kaybedecek. Ama sayın Trump Türkiye'yle daha büyük bir kırılmadan kaçınmalı. Daha ciddi bir kriz, Erdoğan'ın Putin'le daha fazla yakınlaşmasına neden olabilir ki bu Putin'in kesinlikle isteyeceği bir şey. Türkiye'nin Suriye ve Irak'a sınırı var ve bölgede ABD ile iş birliği hayati boyutta. Ayrıca Türkiye NATO altyapısı ve ABD nükleer silahlarını barındırıyor. İşler arap saçına döndü ama çok daha büyük bir krizden kaçınılmalı."

 

 

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 10
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    TRAMP ın "doğruya doğru yanlışa yanlış"deme özelliğini seviyorum.Harbi adam tramp.SON ZAMANLARDA obama dönemi hakkında söyledikleri cok doğru
    Cevapla
  • iyi uykular 4 yıl önce Şikayet Et
    daha çok bedel ödeyeceksiniz. hala bişey yapalım yapmayalım havasındasınız.
    Cevapla
  • Erkk 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD Türkiye ile müteffik imiş! Bu nasıl müteffiklik ki; Kıbrıs Rum Kesimi Nato üyesi olmadığı halde ABD Türkiye'ye karşı onları destekliyor. Yine PYD' nin bölücü terör örgütünün Suriye kolu olduğunu CIA raporları ile de belgeli iken ABD bunları destekliyor. Fetö terör örgütü liderini niye himaye ediyor. Velhasıl saymakla bitmez bu nasıl müteffiklikdir ki böyle müteffiklik düşman başına. Netice itibari ile ABD'nin Türkiye'ye düşmanlık güttüğü her türlü duraksamadan uzaktır.
    Cevapla
  • NuR76 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyedeki Abd üssleri kapatilmali, abd ucaklarina yasak türkiye havasagasini kullanmaya. Münbice girilmeli. Üst üste hamle yapilmali. Amerika afalamali bu hamlelerde.
    Cevapla
  • Mitat 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen geçmişi unutturma çabasıyla üretilmiş algı yüklü bir haber. Sanki buraya kadar gelen süreçte hiçbirşey olmamışta herşey biranda oluvermiş gibi yeni kuşağa yutturulacak bir haber ki sürekliliğinde uzun vadede işe yarar. Fetöyü PKK YPG yi nereye koyacaz peki sayın abd.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı