Bir açıklama daha: ABD seçenek bırakmadı! Türkiye Su-35 alabilir

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin Savunma ve Güvenlik Komitesi üyesi Frants Klintseviç, ABD'nin Türkiye'yi F-35 programdan çıkarma kararı nedeniyle Ankara'nın Rusya'dan Su-35 çok amaçlı avcı uçakları alacağını düşündüğünü söyledi.

Bir açıklama daha: ABD seçenek bırakmadı! Türkiye Su-35 alabilir
Bir açıklama daha: ABD seçenek bırakmadı! Türkiye Su-35 alabilir
GİRİŞ 19.07.2019 10:46 GÜNCELLEME 19.07.2019 12:42
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Rus haber ajansı Sputnik'e demeç veren Klintseviç, "Bu konudaki (Su-35 alımı) karar Türkiye'nin ancak büyük ihtimalle Türkiye'nin bu yönde adım atacağını düşünüyorum. ABD, F-35'le ilgili eylemleriyle Türkiye'ye başka seçenek bırakmadı" dedi.

 

 

Bu arada Klintseviç, Rus yapımı Su-35'lerin kalite bakımından F-35'lerin önünde olduğunu, üstelik çok daha ucuz olduğunu vurguladı.

Rus senatör, "Rus avcı uçakları, F-35'lerden kat be kat daha ucuz, kalite açısından ise çok daha ileride, bunun kıyası bile yapılmaz. Rus silahlarının rekabet gücü çok yüksek" ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 33
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin silah bakımından başka bir ülkeye bağımlı olması problem olacaktır .uçak alavaksa abd ve Rusya disinda başka ülke alternatifleri aramalı dır .
    Cevapla
  • Muzaffer 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir vatandaş olarak devlet büyüklerime şunu belirtmek istiyorum. Kendi uçağımızı, nükleer bombamızı ve tüm teknolojikleri biz kendimiz yapalım. Ne olur bu gavur devletlere hiç ama hiç güvenmeyelim. Bismillah diyelim büyük bir azimle allah'ın izniyle millet olarak bunu başaracak bir ulusuz....
    Cevapla
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Doru soylutluorsun ama bu okadar kolay değil biz amarikayi sevdiğimiz den f35 ortak üretime girmedik bilgi ve tecrübe edinmek için amarikayla böyle bir işe girdik bu uçak yapımı sandığımızdan çok daha zor ve maliyetli
    Cevapla
  • Ah ah 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya su57 için ortak üretim ve teknoloji transferi konusunu kabul etmezse almayalım. Rusya’dan uçak alıyormuşuz gibi blöf yapalım ABD’yi diplomatik olarak sıkıştıralım ve anlaşmalı olarak karşılıklı çıkarlar doğrultusunda f35 programından çıkalım. Ve paramızı geri alalım ayrıca Mesela f35 parçaları Türkiye’den almaya devam etsinler. Bizde Rus uçağı almayım. Türkiye’deki TXF projesini hızlandıralım. 5. Nesil yerine 6. Nesil yapalım ve TXF projesine güvenilir ortaklar bulalım. Pakistan Endonezya Azerbaycan Katar Gibi En önemlisi şuanda Türkiye ABD yeni yaptırımları uygulamasını engellemek için Yaptırım yaparsan gider Rusya’dan uçak alalım diyip tehdit edelim
    Cevapla
  • eternal 4 yıl önce Şikayet Et
    ya su 57 yada Yerli Milli Muharip Ucagi yapalim
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Hem su 35 hemde su 57 alinmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı