Rusya'dan AB'ye Kıbrıs uyarısı!

Rusya Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Vladimir Çijov, ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulaması halinde Kıbrıs sorununun derinleşeceğini söyledi. Çijov, sığınmacı anlaşmasını anımsatarak AB'ye Kıbrıs konusunda Türkiye'ye yönelik tutumunda dikkatli olmasını tavsiye etti.

Rusya'dan AB'ye Kıbrıs uyarısı!
Rusya'dan AB'ye Kıbrıs uyarısı!
GİRİŞ 19.07.2019 18:46 GÜNCELLEME 20.07.2019 00:08
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çijov, Sputnik'e verdiği demeçte S-400 füze sistemleri nedeniyle ABD'nin aldığı Türkiye'ye yaptırım uygulama kararını ve Doğu Akdeniz'deki gerilimli süreci değerlendirdi.

 

 

YAPTIRIMLAR ABD İÇİN TEK SEÇENEK

Çijov, yaptırımları ABD dış politikasında tek seçenek haline geldiğinin altını çizdi.

 

 

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmaları nedeniyle yaşanan gerilimin Kıbrıs sorununun çözümüne yardımcı olmayacağını ve yaptırımların sorunu derinleştireceğini belirten Çijov, Rusya'nın Kıbrıs sorununun çözümünden yana olduğunu söyledi.

Soruna gerilimin azaltılmasıyla çözüm bulunabileceğine inanan Çijov, "Gerilimin azaltılması ve diyalog kurulması gerekiyor. Rusya, BM Güvenlik Konseyi (BMGK) daimi üyesi olarak, her zaman BMGK'daki 5 daimi üyenin diyaloğa dahil edilmesini önerdi. Ancak bazı ülkeler bunu istemiyor'' dedi.

AB DİKKATLİ OLMALI

Avrupa'nın Doğu Akdeniz'deki gelişmeler karşısındaki tepkisini yorumlayan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu, bir uluslararası hukuk meselesi ve AB'nin tutumu anlaşılır. Uluslararası hukuk söz konusu olduğunda, farklı yorumlamalar olamaz. Ancak yaptırımlar sorunu çözmez. AB ve Türkiye arasındaki ilişkiler daha geniş bir yelpazeye sahip. AB ile Türkiye arasında sığınmacı anlaşması unutulmamalı. Bundan dolayı AB dikkatli olmalı."

YORUMLAR 7
  • Çorumlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Herşey menfaat gavurun eline düş de dostunmu görürsün.
    Cevapla
  • Erdalsilo 4 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan çağ atlıyor hepsini kapana sıkıştırdı
    Cevapla
  • caylak 4 yıl önce Şikayet Et
    bence kibrisda rusya yla beraber dogal gaz aramaya baslamali
    Cevapla
  • burak 4 yıl önce Şikayet Et
    Alayınız yalancı palavracı emperyal ve katil dünya 5 ten büyüktür
    Cevapla
  • altair 4 yıl önce Şikayet Et
    adamlar bizim ne yapmamız gerektiğini bizden daha iyi biliyor yani ab ye aba altından sopa gösteriyor türkiyeyle iyi geçinin göçmenleri salarsa kalacak yeriniz bile olmaz diyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi