Esed güçleri orayı haritadan silme peşinde!

Beşşar Esed rejimi ve destekçisi Rusya’ya ait savaş uçakları, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içerisindeki Han Şeyhun ilçesine iki gündür yoğun saldırı düzenliyor.

Esed güçleri orayı haritadan silme peşinde!
Esed güçleri orayı haritadan silme peşinde!
GİRİŞ 20.07.2019 17:38 GÜNCELLEME 20.07.2019 17:38
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Esed rejimi uçakları ve onun kara güçleri ile İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim güçleri, son iki günde İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içerisindeki Han Şeyhun'u yüzlerce kez havadan hedef aldı.  

 

 

Söz konusu güçler, karaya atış yapan silahlarla da ilçe merkezini vurdu.

Şubat ayından itibaren süren saldırılar nedeniyle ilçenin neredeyse tümüyle boşaltılmış olması, can kaybının önüne geçti. 

 

 

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerleşimdeki yaşam merkezlerinin (camiler, su istasyonları, okullar ve sağlık tesisleri) hizmet veremez hale geldiğini söyledi.

Yusuf, "Han Şeyhun'da sadece hayvanlar yaşıyor olmasına rağmen hava ve kara saldırıları durmadı. Savaş uçakları iki günde onlarca hava saldırısı düzenledi. Rejim ve destekçileri Han Şeyhun'u haritadan silmeye çalışıyor." dedi. 

Han Şeyhun, 4 Nisan 2017'deki kimyasal silah katliamıyla dünyanın gündemine oturmuştu. Rejimin saldırısında, 100'den fazla sivil ölmüştü. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Denizli 4 yıl önce Şikayet Et
    Birlik olmak gerekiyor ayrıştırıcı olmamalıyız demokrasi içinde yaşamalıyız komşu ülkeleri görüyoruz orta herşey paramparça tüm yaşamlar kıymetini bilelim güzel vatanımızın her karış toprağının.
    Cevapla
  • Atakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes umudunu Allah'a bağlamış Hak tealanın Müslümanlara yardım etmesi için neden yok adı müslüman ama her türlü kötü huylu ahlak çoğu Müslümanlarda çalışma yok tembellik almış başını gidiyor neden yardım etsin Müslüman toplumlar birlik olmadıkça kötü ahlakı terketmedikçe sürünmeye devam eder
    Cevapla
  • Güruhlar 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık dayanamıyorum bir müslüman olarak çok acı çekiyorum suriye filistin bengaldeş miyanmar vs vs. Allah'ım cc acil acil acil yardım et ,kafirler topluluğuna karşı bütün müslümanlara Amin .
    Cevapla
  • Kürşat 4 yıl önce Şikayet Et
    Nerde İran sevicileri terörist besleyen bir rejim Amerikan ve Rusya İsrail dostu! Bu güne kadar tek hamle yapamamış yobaz yahudi seven acrmler!
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen önce suudi amerikanın ajanlarının nasıl idlibi en büyük zulum merkezine dönüştürdüğünü araştır.
    Cevapla
  • İhtiyar 4 yıl önce Şikayet Et
    Golan tepelerini ruslar ve amerikalılar israile peşkeş çekti!.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki