İran'dan Zarif açıklaması! Trump'tan daha fazla yetkiye sahip

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Danışmanı Hüsameddin Aşina, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in nükleer anlaşma konusunda "ABD Başkanı'ndan daha fazla karar yetkisine sahip" olduğunu söyledi.

İran'dan Zarif açıklaması! Trump'tan daha fazla yetkiye sahip
İran'dan Zarif açıklaması! Trump'tan daha fazla yetkiye sahip
GİRİŞ 20.07.2019 14:44 GÜNCELLEME 20.07.2019 14:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hüsameddin Aşina Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Zarif'in, yaptırımların kaldırılması şartıyla Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının ek protokollerini uygulaması yönündeki teklifinin ABD tarafından reddedildiğine dair haberlere cevap verdi.

İran Cumhurbaşkanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanlığını da yürüten Aşina, ABD yönetiminin, eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde imzalanan nükleer anlaşmayı ihlal ettiğini hatırlattı.

Aşina, "Zarif'in ABD Başkanı'ndan daha fazla karar alma yetkisine sahip olduğu açıktır. Çünkü İran hala onun imzaladığı anlaşmayı uyguluyor ancak ABD, kendi başkanının imzaladığı anlaşmayı ihlal ediyor."

ABD medyası, İran Dışişleri Bakanı Zarif'in, Washington yönetimine yaptırımları kaldırma şartıyla Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının ek protokollerini uygulamayı teklif ettiğini ancak ABD'nin, teklifin İran lideri Ayetullah Ali Hamaney ya da Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'den gelmesini bekledikleri için Zarif'in önerisini reddettiklerini yazmıştı. 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet bu da mollaların taktiğidir. Kendilerine gelen her eleştiriyi siyonizme bilmem ABD'ye falan bağlarlar. Sende yılın molla oscarına adaysın kardeşim.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Zarif mi??? ha ha haaaaa güleyim bari. Adam resmen kukla. Ah İran ahhh seni gidi şeytan seni. Herkesi 40 yıldır kandırdın ve başarılı da oldun.
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistlerin oskarına aday bir yorum yapmışsın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü