Rum kanaldan ırkçı haber! Vatandaş dersini verdi

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45. yıl dönümü olan 20 Temmuz'da, Rum kanalı Sigma skandal bir habere imza attı. Türkiye'nin bölgede düzenlediği harekatı aradan geçen 45 yıla rağmen hazmedemeyen Sigma, KKTC'ye geçen Rum vatandaşlar ile röportaj yaparak onlara "Bugün oraya gitmeye utanmıyor musunuz?" sorusunu yöneltti.

GİRİŞ 21.07.2019 13:31 GÜNCELLEME 21.07.2019 14:55
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45. yıl dönümü olan 20 Temmuz'da bazı gruplar, harekatın üzerinden geçen onca yıla rağmen etkilerini hala atlatamadıklarını gösterdi.

 

 

Rum kanalı olan Sigma, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45. yılında skandal bir habere imza attı. Sigma, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY)'den KKTC'ye geçen Rum vatandaşlarla röportaj yaptı. Vatandaşlara "Bugün oraya gitmeye utanmıyor musunuz?" sorusunu yönelten Sigma muhabiri, ders niteliğinde cevaplarla karşılaştı.

HALK GEREKEN CEVABI VERDİ

 

 

KKTC'ye giden Rumları "hain" ilan eden Sigma muhabirine Rum vatandaşlar gereken cevabı verdi.

Soruya cevap veren bir vatandaş, "20 Temmuz ise ne yapayım? Aradan 45 sene geçmiş. Politikacılar bana fikrimi sormuş mu?" dedi.

Rum bir kadın ise bugünün 20 Temmuz olduğunu unuttuğunu belirterek, “Bunun bir önemi yok, biz alıştık. Gezmeye gidiyoruz” diyerek cevap verdi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 8
  • Erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrısta katliyamı makarios yaptı. Bizdeki makarios seviciler bu gün çok üzülecektir. Kimi bahsettiğimi umarım anlaşılmıştır.
    Cevapla
  • Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Icimizde sizden olanlar cok batan yunani kurtarmaya giden dinsiz vatan haini cok tatilini yunanda gecirenler gumruklerde kuyruk yapanlar
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların idarecilerinin rumlara bile uyguladıkları haksızlıklardan Türkiyenin kurtardığını bilen sade halk,asıl utanmaz nitelikli bunları her zaman böyle cevaplar haklı olarak.
    Cevapla
  • mümin 4 yıl önce Şikayet Et
    aynısını türkler yapsa onlar da bizim tarafımızdan hain ilan edilir diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • DEMİR 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkilerde adalara katili gitmeye hiçmi utanmıyorlar doğu akdenizdeki rumların tutumlarını göre göre
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!