Trump'ın damadı Jared Kushner kirli plan için devreye girdi!

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve Başdanışmanı Jared Kushner'in bu ay sonu İsrail-Filistin barış görüşmeleri kılıfıyla öne sürülen "Yüzyılın Anlaşması" kapsamında Orta Doğu turuna çıkacağı belirtildi. Öte yandan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın "Yüzyılın şamarı" olarak nitelendirdiği planın, bazı ekonomik yardımların dışında Filistin halkının lehine hiçbir şey içermediği ifade ediliyor.

Trump'ın damadı Jared Kushner kirli plan için devreye girdi!
Trump'ın damadı Jared Kushner kirli plan için devreye girdi!
GİRİŞ 22.07.2019 03:15 GÜNCELLEME 22.07.2019 03:20
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

ABD basınında Beyaz Saray kaynaklarına dayandırılan habere göre, Kushner, İsrail-Filistin barış planı içindeki 50 milyar dolarlık ekonomik kalkınma paketine destek için İsrail, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ziyaretler gerçekleştirecek.



Kushner öncülüğündeki heyete, ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt, Dışişleri yetkilisi Brian Hook ve Kushner'in yardımcısı Avi Berkowitz de eşlik edecek.

 

Heyetin ziyaretler kapsamında, geçen ay Bahreyn'de yapılan ekonomik çalıştayın sonuçlarına odaklanması bekleniyor.

"YÜZYILIN ANLAŞMASI" PLANI KAPSAMINDAKİ İLK ORGANİZASYON

 

ABD öncülüğünde, Bahreyn'in ev sahipliğinde 25-26 Haziran'da yapılan "Refah için Barış" başlıklı ekonomi çalıştayı, ABD'nin İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda açıklaması beklenen "Yüzyılın Anlaşması" planı kapsamındaki ilk organizasyon olarak öne çıkmıştı.

Çalıştaya katılmayacağını açıklayan Filistin yönetimi, bölge ülkelerini de etkinliği boykota davet etmişti.

Çalıştaya Filistin'in boykot çağrısına rağmen ev sahibi Bahreyn'in yanı sıra Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, BAE, Katar ve Fas katılmıştı.

İsrailli yetkililerin davet edilmediği çalıştaya, bu ülkeden iş insanları ve gazeteciler iştirak etmişti.

YÜZYILIN ANLAŞMASI

ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail-Filistin meselesine "çözüm bulmak" amacıyla hazırladığı öne sürülen "Yüzyılın Anlaşması" planının detayları netleşmese de uluslararası basında planın detaylarına ilişkin bazı bilgiler yer alıyor.

Bu haberlere göre plan, Kudüs'ün tamamının İsrail'e bırakılması ve Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin büyük bölümünün varlığını sürdürmesi gibi Filistinlilerin aleyhine maddeler içeriyor.

Planda, İsrail'in topraklarından sürdüğü 6 milyona yakın Filistinli mültecinin geri dönüş hakkına ise değinilmediği dile getiriliyor.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın "Yüzyılın şamarı" olarak nitelendirdiği planın, bazı ekonomik yardımların dışında Filistin halkının lehine hiçbir şey içermediği ifade ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 26
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    islam ülkelerine bakin.!!! aglancak durumdalar..!!! Tek sesi cikan ülke Türkiye.
    Cevapla
  • Terazi 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşAllah tez zamanda yahudiler Allahın vaad edilmiş büyük tokadini yemeye yakindirlar
    Cevapla
  • cemal 4 yıl önce Şikayet Et
    ziyaret ettiği ülkelerin alayı sözde müslüman özde siyonist hizmetkarı gönlü zihni köleleşmiş yezit takımı
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya çok mu müslüman.
    Cevapla
  • Anti satan 4 yıl önce Şikayet Et
    21.yüzyıl büyük israil projesinin ilk adımı bop idi ikinci adımı bu üçüncü adımı artık büyük israil aradakiler bunkarın yansıması suriye kürt koridoru kudüsün başkent olması doğu akdeniz olayı,bunlar böyle sürüp gidecek taki vadedilmiş topraklarda büyük israil kurulana kadar sonrası ise dahada felaket dünya için.
    Cevapla
  • lokman 4 yıl önce Şikayet Et
    ahmak beyinleri uyuşturmaya gidiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar