ABD basını açıkladı: Irak'a dönen DEAŞ militanları saldırılar yaptı

Yüzlerce DEAŞ militanının son sekiz ay içerisinde Irak'a döndüğü ve dönüş sırasında çok sayıda saldırı gerçekleştirdikleri bildirildi.

ABD basını açıkladı: Irak'a dönen DEAŞ militanları saldırılar yaptı
ABD basını açıkladı: Irak'a dönen DEAŞ militanları saldırılar yaptı
GİRİŞ 22.07.2019 12:03 GÜNCELLEME 22.07.2019 12:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'de yayımlanan Washington Post gazetesinin bölgedeki güvenlik birimlerine dayanarak verdiği haberde, militanların isyancıların kurdukları ağlardan yararlanarak kendileriyle mücadele edenlere karşı saldırı gerçekleştirdiklerini yazdı.

Güvenlik analisti Hisham  al-Hashimi gazeteye yaptığı açıklamada, son sekiz ay içerisinde yaklaşık bin militanın Irak'a geçtiğini bunların bir çoğunun geçtiğimiz Mart ayındaki terör örgütünün çöküşünden sonra gerçekleştiğini söyledi.

Iraklı güvenlik uzmanları, çoğu Iraklı olan militanlar, gece karanlığında yolculuk yapmayı tercih ettiklerini bu sırada gizlenerek ateş ettiklerini ve yollara bomba döşediklerini belirtti.

Gazete, saldırıların daha çok büyük kentlerin dışında ve daha çok güvenlik güçleri ve toplum liderlerine yönelik olduğunu belirtirken bu ayın başında Kerkük'teki bir patlamada iki motosikletlinin öldürüldüğü Irak'ın doğusundaki Diyala kentindeki bir başka saldırıda da askerlerin hedef alındığını yazdı.

Diğer yandan Irak güvenlik kuvvetleri bu ay Suriye ile sınırı olan 370 mil genişliğindeki alanı temizlemek için yeni bir ordu birliği getireceğini açıklamıştı.

Irak hükümeti, 2017 yılının sonunda DEAŞ'e karşı zaferini ilan etmiş güvenlik güçleri de Fırat nehrinin doğusundaki Qaim'den militanları temizlemişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Nedense ecnebilerin yaşadığı bölgelerde hiç terör örgütü yok. Batılılar nedense sadece Müslümanların yaşadığı bölgelerde cinayet işliyor, katliam ve soykırım yapıyor, asimilasyon yapıyor, her türlü yıkım yapılıyor, koşulsuz sömürge haline getiriliyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı