AB İsrail'e 'dur' dedi!

Avrupa Birliği (AB), İsrail'in işgali altındaki Doğu Kudüs'te, Filistinlilere ait evlerin yıkımının derhal durdurulması gerektiğini bildirdi.

AB İsrail'e 'dur' dedi!
AB İsrail'e 'dur' dedi!
GİRİŞ 22.07.2019 17:27 GÜNCELLEME 22.07.2019 17:27
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

AB Komisyonu Sözcülüğünden yapılan açıklamada, İsrail'in, Kudüs'ün Sur Bahir bölgesinde yer alan Vadi El-Hummus Mahallesi'nde yürüttüğü yıkımın, uluslararası hukuka aykırı olduğu kaydedildi.

"AB'nin uzun süredir koruduğu tutumu doğrultusunda, İsrail makamlarının devam eden yıkımları derhal durdurmasını bekliyoruz." ifadesi kullanılan açıklamada, bu politikanın iki devletli çözümü ve barış ihtimalini baltaladığına dikkat çekildi.

NE OLMUŞTU?

İsrail Yüksek Mahkemesi, geçen ay Sur Bahir'deki söz konusu binaların Ayrım Duvarı'nın devamını oluşturan tel bariyerlere yakınlığı nedeniyle "güvenlik tehlikesi oluşturduğunu" iddia ederek yıkımına karar vermiş ve mülk sahiplerine, 18 Haziran'a kadar binalarını yıkmaları için süre tanımıştı.

Bunun üzerine Filistinliler, bazıları inşa halinde olan 10 binanın yıkımının durdurulması için Yüksek Mahkemeye başvurmuş ancak mahkeme dün bu başvuruyu reddetmişti.

Uzmanlar, İsrail mahkemesinin bu kararının, Filistin'in diğer bölgelerinde de birçok evin yıkılmasına neden olabileceği uyarısında bulunuyor.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e; yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilmiş; yüzde 61'ini oluşturan "C bölgesi"nin ise "idari yönetimi ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.

İsrail güçleri, bugün, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Ayrım (Utanç) Duvarı'nın devamı olan tel bariyerlere yakın olduğu gerekçesiyle Filistinlilere ait bazı evleri yıkmaya başlamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Vahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olduğunu söyeleyenlerden ses yok. AB de zahmet buyurmuş....
    Cevapla
  • Dadas.25 4 yıl önce Şikayet Et
    inanmayin be kardesim böyle yalanlara dilde der arka pilanda israili destekler bizde yutariz israili ab abd kurdutmadimi.hitler soykirim bahanesiylen .
    Cevapla
  • Haso 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar ne laftan nede maldan anliyor bunlarin anladigi sekilde cevap vermeil
    Cevapla
  • Mavi 4 yıl önce Şikayet Et
    Dur demekle olmuyor hani yaptırımlar kesin tiçaret onların kolu bu yiyorsa yapın yapamazsınız çünkü İsraile hizmet sizin kitabımızda var
    Cevapla
  • Yakup 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz o siyonistlere gidip kılıcımızı göstermedikce bu insan müsvetteleri durmaz daha da azar. Onlar boşa lanetlenmiş kavim degiller. İncilde de Kuranı Kerimde kavimler onların azgınlıkları için açıkca uyarılıyor.
    Cevapla
  • p0987t 4 yıl önce Şikayet Et
    bu cılız seslerle kimse israilde ciddiye almaz siyonist rejim abd kanada brezilya kolombiya rusya sscb ülkeleri iskandinav ve balltık ülkeleri çin arjantin gibi siyonist lobilerin kuvvettli olduğu ve avrupa ülkelerinin hepsine güveniyor onlar çok iyi biliyorki siyonistt terörist rejim bölgenin en büyük sorunudur kanser tömürüdür siyonist israil savaş yanlısı rejim elinde gelse tüm dünyayı işgal eder siyonist rejim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi