Rus savaş uçağına ateş açıldı!

Güney Kore Savunma Bakanlığı, Rus savaş uçaklarının ülkenin hava sahasını iki kez ihlal ettiğini, uçağa Güney Kore savaş uçaklarının uyarı ateşi açtığını açıkladı.

Rus savaş uçağına ateş açıldı!
Rus savaş uçağına ateş açıldı!
GİRİŞ 23.07.2019 09:09 GÜNCELLEME 23.07.2019 09:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Güney Kore askeri makamları, avcı jetlerin iki kez hava sahasını ihlal eden Rus askeri uçağına uyarı ateşi açtığını açıkladı.
 
Yetkililere göre Çin askeri uçakları da, Salı günü önce kendi başlarına, sonra da Rus uçaklarıyla Güney Kore hava sahasına girdi.
 
Seul yönetimi, uçakların Salı sabahı sabah saat 9'da doğu sahili üzerindeki hava sahasını yaklaşık üç dakika ihlal ettiğini söyledi.
 
Yetkililer, Güney Kore'ye ait F-15k ve F-16k jetlerinin uçağa müdahale etmek için havalandığını ve uçağa yapılan sesli ikazların ardından uyarı ateşi açıldığını belirtti.
 
Ardından bir Çin uçağının da Rus uçağına eşlik ettiğini belirten yetkililer, uçakların Doğu Denizi üzerinde birlikte uçtuğunu söyledi.
 
Savunma Bakanlığı'dan yapılan açıklamada Çin uçaklarının daha önce de ihlalleri olmasına rağmen, Rus uçaklarının ilk kez Güney Kore hava sahasını ihlal ettiği belirtildi.
 
Rusya ve Çin tarafından henüz bir açıklama yapılmazken, Seul makamlarının Rus ve Çin büyükelçileri ile bir görüşme gerçekleştireceği belirtildi.

 

 

YORUMLAR 3
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ara Abd yanlilari iyice kaşinmaya başladi gibime geliyor .madem öyleyse birilerinin bunlari kaşimasi lazim
    Cevapla
  • yallah şöför 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya güney koreyi cezalandırır. amerikan kuklası olmak risklidir. amerika kullanır atar.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Güney Kore Hava Savunma Sistemini test etmiş ruslar..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı