Beyninin yarısı olmadan yaşadığını öğrendi

Rusya'da 60 yaşındaki bir adamın beyninin yarısı olmadan yaşadığı ortaya çıktı. Doktorlar vakanın sıra dışı olduğunu vurgularken 60 yaşındaki hasta "Tamamen kusursuz bir hayat yaşadım" ifadelerini kullandı.

Beyninin yarısı olmadan yaşadığını öğrendi
Beyninin yarısı olmadan yaşadığını öğrendi
GİRİŞ 23.07.2019 11:23 GÜNCELLEME 23.07.2019 11:23
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Moskova’da bir sağlık merkezinde görev yapan doktorlar, 60 yaşındaki bir hastanın beyninin yarısının olmadığını tespit etti. Doktorlar vücut fonksiyonlarında hiçbir eksikliğe rastlanmayan hastanın durumunun ender görünen bir vaka olduğunu söylüyorlar.

Rus basınında yer alan habere göre Moskova Bölgesi’ndeki bir sağlık merkezine ‘geçici iskemik atak’ şikayetiyle başvuran hastanın beyninin yarısı olmadan yaşadığı ortaya çıktı. Doktorlar, sıra dışı klinik vaka karşısında şaşkınlıklarını gizlemezken 60 yaşındaki emekli mühendisin tüm vücut fonksiyonlarını eksiksiz kullanabilmesi bu bulguyu daha şaşırtıcı kıldı.

‘EKSİKSİZ BİR HAYAT YAŞADIM’

Üniversite okuyan, askerliğini yapan, aile kurup iki çocuk sahibi olan 60 yaşındaki hasta, “Tamamen kusursuz bir hayat yaşadım. Beni hiçbir şey rahatsız etmedi ve meşhur olmak istemiyorum” diyerek daha fazla tahlil yapılmasını reddetti ve hastaneden ayrıldı.

Nörolog Marina Anikina, “Bu eşi görülmemiş bir vaka, zira patoloji embriyonun beyin gelişiminin en erken aşamasında meydana geldi. Bazen bu tür patolojiler ölüme yol açabilir ancak bu patoloji, bu tür vakaların sorunsuz oluşturmayacağını gösteriyor” dedi.

“Eğer bu patoloji bugün tespit edilseydi, böyle bir embriyo taşıyan anneye hamileliğini sonlandırması tavsiye edilirdi. Ancak 60 yıl önce SSCB’de bu durumu ortaya çıkaracak teknoloji yoktu” diye devam eden Anikina, bundan dolayı 60 yaşındaki adamın şimdiye kadar beynin yarısının olmadığını bilmeden yaşadığını kaydetti.

YORUMLAR 6
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Abartılıyor mu biraz sanki. Filmlerde beyninin yarısı falan eksik görünmüyor. Sadece göz kadar bir parça.
    Cevapla
  • kemal pamuk 4 yıl önce Şikayet Et
    o da bişey mi beyni olmadan yaşayan binlerce insan! var...
    Cevapla
  • 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde beyni hiç olmadan yaşayan insanlar var
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın gerçeğinin bilmeyen gizli yada açık materyalist insanlara garip gelebilir fakat "beyin" de bir "kuantum objesi" dir. Asıl olan beyin değildir. Rüyamız da hayali bir beden hayali bir kafatası ve hayali bir beyin vardır fakat bunların "aslı" gerçeği olmadan 5 duyu aktiftir. Bazıları nasıl olsa rüya gerçek değil diyebilir ama sen uyanmadan önce onun rüya olduğunu bilmiyosun. Aynı şekilde dünya nın da ölüm birlikte ahirette bir uyanış rüya yeri olmadığını ispatlayamazsın. Bilinç, gerçek insan denen varlık hayal olan madde yığını içinde değil, sonsuz bir güce sahip bir varlığa aittir.
    Cevapla
  • blob 4 yıl önce Şikayet Et
    bu neden bu kadar ilginç bir haber olsun ki? kontrol yapılsa 30-40 milyonun bu şekilde hatta daha küçük bir kısmı ile yaşadığı ortaya çıkar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor