Libya'da ağır bilanço: 100'den fazla can kaybı

Birleşmiş Milletler Mülteci Ajansı, Libya açıklarında büyük bir geminin alabora olduğunu, en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Libya'da ağır bilanço: 100'den fazla can kaybı
Libya'da ağır bilanço: 100'den fazla can kaybı
GİRİŞ 25.07.2019 16:52 GÜNCELLEME 25.07.2019 18:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Mülteci Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre Akdeniz'de mültecileri taşıyan büyük bir gemi, Trablus'un 120 km doğusunda yer alan Al-Khums şehri açıklarında alabora oldu.

 

 

Batan gemiden kurtulanlar balıkçı tekneleri ve sahil güvenlik birimlerinin çalışmaları ile kıyıya taşındı.

İlk belirlemelere göre 100'den fazla can kaybı olduğunu açıklayan ajans, kurtarılan 140 kişinin de Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ve Uluslararası Tıbbi Birlik (IMC) tarafından tıbbi ve insani yardım aldığığını açıkladı.

 

 

Libya, birçoğu Avrupa’ya denizden gidebilecek kadar dirençli olmayan teknelerle Avrupa’ya ulaşmaya çalışan göçmenler için bir merkez haline geldi. BMMYK ve diğer Birleşmiş Milletler ajansları, kurtarılan göçmenlerin ve mültecilerin insanlık dışı koşullarda hapsedildiği bir çatışma bölgesi olan Libya'ya geri dönmelerilmemelerini istedi. 

 

 

YORUMLAR 3
  • garib 4 yıl önce Şikayet Et
    Yine gemiyi devirmislerdir altini delmislerdir cokk medeni demokrat ulkeler ya insan hakki gozeten ulkeler kendilerine degseler dunyayi yakip yikarlar ama ne yazikki bunun sorumlusu tamamen birlesik arab ve suuduler onlarin parayi bu gariplerin ulkesine yatirim yapsa bu insanlar zaten baska ulkelere gitmek icin yollara dusmezler bir kivilcimin yok olmasina yetikcek sahte tabloya verdigi barayi bile verse o ulkelere yardim degil yatirim yapsa o onsanlar yollara dusmezler ac insan kalmaz
    Cevapla
  • Güven 4 yıl önce Şikayet Et
    Alabora değil denizaltı müdahalesi.
    Cevapla
  • Alper 4 yıl önce Şikayet Et
    Batırmış olmıyasınız sakın ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!