Güney Kore'den Kuzey Kore'ye 'füze' tepkisi!

Güney Koreli üst düzey güvenlik yetkilileri, sabah saatlerinde Doğu Denizi'ne (Japon Denizi) doğru iki kısa menzilli füze ateşlediği bildirilen Kuzey Kore'nin 'yeni bir tür kısa menzilli balistik füze' denemiş olabileceği değerlendirmesinde bulunarak bu durumdan 'derin üzüntü' duyduklarını ifade etti.

Güney Kore'den Kuzey Kore'ye 'füze' tepkisi!
Güney Kore'den Kuzey Kore'ye 'füze' tepkisi!
GİRİŞ 25.07.2019 18:33 GÜNCELLEME 25.07.2019 18:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yonhap ajansının haberine göre, Güney Kore Devlet Başkanlığı, Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısının ardından Kuzey Kore'nin ateşlediği füzelere ilişkin açıklama yaptı.

 

 

Açıklamada, Konsey'in, kesin olmamakla birlikte, ateşlenen füzelerin "yeni bir tür kısa menzilli balistik füze" olduğu sonucuna vardığı ve ABD ile ortak inceleme sonrası nihai bir değerlendirme yapmayı planladığı aktarıldı.

Güney Koreli üst düzey güvenlik yetkilileri, Kuzey Kore'nin füze ateşlemesinin Kore Yarımadası'ndaki askeri gerilimi azaltma çabalarına yardımcı olmadığı değerlendirmesinde bulunarak bu durumdan "derin üzüntü" duyduklarını ifade etti.

 

 

GÜNEY KORE, KUZEY KORE'NİN FÜZE ATEŞLEDİĞİNİ DUYURMUŞTU

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin doğusundaki Wonsan kenti kıyısından sabah iki kısa menzilli füze ateşlendiği belirtilmişti.

Füzelerin yerel saatle 05.34 ve 05.57'de fırlatıldığının bildirildiği açıklamada, yaklaşık 50 kilometre irtifa kazanan füzelerden birinin 430 kilometre, diğerinin de 690 kilometre yol katettiği kaydedilmişti.

Bomba iddia! Yerel saatle 05.34 ve 05.57'de iki füze ateşlendi

Güney Koreli ordu yetkilileri, konuyla ilgili detayların analiz edileceğini bildirmişti.

Uluslararası basındaki haberlerde, "füze fırlatıldığı" yönündeki haberlerin, Kuzey Kore'nin nükleer silahsızlandırma konusunda ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasındaki müzakere sürecinin yeniden başlatılması girişimine gölge düşürebileceği yorumları yapılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • canturk 4 yıl önce Şikayet Et
    asya karısırsa abd ve abd nın karsısına cıkacak rusya ve cın devre dısı kalıcak sıyonısler ve abd ve ıngılız fransızlar almanlar musluman toprakları ısgal edıp tum mal varlıklarına el koyabılecek kendı adamlarını atayarak somurebılecek enerjı koridorunu kontrol altına alacak demir ipek yoluyla avrupadan asyaya kayacak ticaret avrupada kalacak demir ipek yolu hayal olacak turkıye savaslarla yıpranıcak ve abd ne derse yapmak durumunda kalıcak turkıyeye saldırı olursa asya arkasında durucak bunu bıldıklerı ıcın asya karısmalı dıye dusunuyorlar
    Cevapla
  • canturk 4 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar farkettıysenız bırlık olması gereken asya kaynıyor bılınclı bır sekılde abd ve ısraıl karıstırıyor birinin füzesini ön pilana cıkartıyor birinin deniz sahasını birinin nükleer füze yapmasını bırının savunma ve radar istemini isteniyorki asya kendi enerjisini kendi içinde yoketsin abd ve ab siyonistler bu olaydan kendilerine pay cıkartsın asya iç savasa girsin ab ve abd dünyanın süper gücü olarak dunyaya hukmetsın sımdı ne yapacak olsa abd nın karsısına asya cıkıyor buda hoslarına gıtmıyor asyayı bırlestırmek aradakı sorunları devre dısı bırakmak herkesın faydasına
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı