Hafter'in hava üssü vuruldu!

Uluslararası toplumun tanıdığı Libya'daki merkezi hükümet, başkent Trablus'u işgal etmeye çalışan Halife Hafter'in kullandığı hava üssünü yok etti.

Hafter'in hava üssü vuruldu!
Hafter'in hava üssü vuruldu!
GİRİŞ 26.07.2019 15:41 GÜNCELLEME 26.07.2019 15:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) ait savaş uçaklarının, ülkenin doğusundaki silahlı lider Halife Hafter'in Trablus operasyonunda kullandığı Cufra Hava Üssü'ndeki silahlı insansız hava aracı (SİHA), askeri kargo uçağı ve hava savunma sistemlerini vurduğu bildirildi.

 

 

Burkan el-Gadab Operasyonu resmi sayfasından yapılan yazılı açıklamaya göre, UMH'ye bağlı savaş uçakları, gece saatlerinde Hafter birliklerinin Trablus saldırılarında yoğun olarak kullandığı Cufra Hava Üssü'ndeki SİHA, İlyuşin İl-76 tipi askeri kargo uçağı ve hava savunma sistemlerini vurdu.

Bölgedeki görgü tanıkları da üsteki patlama seslerinin sabahın erken saatlerine kadar sürdüğünü aktardı.

 

 

Hafter'in, Cufra Hava Üssü'nü başkentteki sivil bölgeleri de hedef alan insansız hava araçları için kullandığı iddia edilmişti.

Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri de "Burkan el-Gadab Operasyonu"nu başlatmıştı.

Hafter birlikleri, haziran ayı sonunda harekat ve ikmal merkezi olarak kullandıkları kritik Giryan kentini de kaybetmişti. Yakın zamanda, Hafter güçleri Trablus'u ele geçirmek ikinci saldırıyı başlattıklarını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • yallah şöför 4 yıl önce Şikayet Et
    türk müteahhitlerin libyadan ödenmeyen hak edişleri var. türk müteahhitlerin yaptığı işlerden 150 milyar dolar civarında ödenmeyen hak ediş var. ödenmeyen paralar yerine petrol bölgelerine asker çıkarıp ele geçirelim. petrollere el koyalım. bu bizim hakkımız.
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    şu hafter denen oyuncak da, bunun gibi ne kadar oyuncak varsa onlar da bi vurulsa...
    Cevapla
  • Buldozer 4 yıl önce Şikayet Et
    Bae,mısır,israil,ingiliz,italya,abd nin manda yönetimine girersen sonun helak olmaktır hafter
    Cevapla
  • Erkk 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye için Libya bekaa sorunu ve kırmızı çizgi olmalıdır. Zira Hafter adlı hain; Suudi Arabistan, Birleşik Arap (Yahudi) Emirlikleri, Mısır, İsrail, Fransa, ABD gibi ülkelerin köpeği olup, Libya'nın tamamen kontrolü eline geçtiği anda ilk işi; Yunanistan ile Libya arasında Akdeniz kıta sahanlığı antlaşmasını imzalamak suretiyle Türkiye'yi Akdenizde hapsetmek isteyeceği açıkça ortadadır. Dolayısıyla, Türkiye'nin şu anda Libyada yaptıkları doğru olup, daha da kuvvetli şekilde gereğinin yapılması elzemdir.
    Cevapla
  • Allah cc kulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Kurban olduğum Allah cc , ne güzel yaptırmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi