Esed rejiminden Türkiye ve ABD'ye 'uyarı': Reddediyoruz

Sınırında artan terör tehlikesine karşı gerektiğinde ABD'ye bile rest çeken Türkiye'ye Esed'ten rejiminden komik bir uyarı geldi. Ülkesinde sırf muhalif oldukları için insanları katleden ve ülkesinde terör örgütlerinin cirit attığı rejim, Türkiye ile ABD arasında güvenli bölge konusunda varılacak herhangi bir uzlaşmayı reddettiğini açıkladı.

Esed rejiminden Türkiye ve ABD'ye 'uyarı': Reddediyoruz
Esed rejiminden Türkiye ve ABD'ye 'uyarı': Reddediyoruz
GİRİŞ 26.07.2019 20:41 GÜNCELLEME 27.07.2019 09:24
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Esed rejiminin Türkiye ve ABD arasında güvenli bölge oluşturulmasına yönelik varılacak herhangi bir uzlaşmayı reddettiği açıklandı.

 

 

ÜLKESİNDE TERÖR ÖRGÜTLERİNİN CİRİT ATTIĞI REJİM KENDİNCE REDDETTİ

Suriye resmi haber ajansı SANA, Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkilinin bu açıklamayı yaptığını duyurdu.

SANA'ya konuşan üst düzey yetkili, "Suriye içişlerine yönelik ABD tarafından ortaya konulan krizi sürdürme ve karmaşık hale getirme amaçlı müdahaleyi güçlü bir biçimde kınamaktadır" dedi. Yetkili, Türkiye ile ABD arasında gerçekleşecek her tür uzlaşıyı reddettiklerini söyleyerek, bu durumun uluslararası hukukun ve BM Şartı'nın ihlali anlamına geleceğini öne sürdü.

BULDUĞU BAHANE PES DEDİRTTİ

Yetkili Türkiye'yi, "ulusal güvenlik adı altında Suriye’ye karşı saldırganlık bahaneleri uydurmakla" suçlayacak kadar da ileri gitti.

ABD İLE TÜRKİYE ARASINDA SON ÜÇ GÜNDE DİPLOMASİ TRAFİĞİ ARTTI

Ankara ile Washington'ın Rus yapımı S-400'ler nedeniyle kriz yaşadığı bir dönemde, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın da aralarında bulunduğu yetkililerle görüşmüştü. Görüşmelerde Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulması adımlarının ele alındığı belirtilmişti. Toplantıların ardından Türkiye tarafından yapılan açıklamalarda, ABD'ye uyarılarda bulunulmuş ve operasyon sinyali verilmişti.

YORUMLAR 50
  • bulent 4 yıl önce Şikayet Et
    esed benim gözümde kendi hakını bombalayan tarlalarinı yakan liderliginin halkta hiçbir karşılığı olmayan silah zoruyla ülke yoneten despot bir diktatörsun tavsiyem daha fazla kaşınma
    Cevapla
  • Türk-islam 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan çakal ülkende her ülke girmiş yerleşmiş sömürmüş sen hala ne dersin.. Seni ancak şam paklar kendine. gerisine karışma
    Cevapla
  • angaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    kimsin senn kimmmm.....
    Cevapla
  • hilal 4 yıl önce Şikayet Et
    israil canı sıkıldıkça gelir topraklarını bombalar gıkın çıkmaz adi herif
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey imansız kafir gebereceksin er geç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek