Dardeci SİSİ'ye İsrail'den teşekkür!

İsrail, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye Doğu Akdeniz Gaz Forumu'nu (DAGF) desteklediği için teşekkür etti.

Dardeci SİSİ'ye İsrail'den teşekkür!
Dardeci SİSİ'ye İsrail'den teşekkür!
GİRİŞ 26.07.2019 16:50 GÜNCELLEME 26.07.2019 16:53
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İsrail Dışişleri Bakanlığına bağlı "İsrail Arapça Konuşuyor" sitesine göre, Mısır'ın başkenti Kahire'de dün düzenlenen DAGF 2'nci Bakanlık Toplantısı'na katılan İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile de bir araya geldi.

 

Sitede yer alan açıklamada, Steinitz'in, foruma verdiği destek ve bakanlarla buluşmasından dolayı Sisi'ye teşekkürlerini sunduğu aktarıldı.

Bölge ülkelerinin gaz konusunda iş birliği yapmasının önemini vurgulayan Steinitz, "Bu belki de, dönemin Mısır Devlet Başkanı Enver Sedat ile İsrail Başbakanı Menahem Begin arasında imzalanan barış antlaşmasından bu yana ekonomi ve enerji alanında iki ülke arasındaki en önemli iş birliği olabilir." ifadelerini kullandı.

 

DAGF'ın 2'nci Bakanlık Toplantısı İsrail, İtalya, Yunanistan, Mısır, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Filistin yönetiminin Enerji Bakanlarının yanı sıra Ürdün Enerji Bakanı temsilcisinin katılımıyla Kahire'de gerçekleşmişti.

Mısır Petrol ve Madencilik Bakanlığından ocak ayında yapılan yazılı açıklamada, Doğu Akdeniz Gaz Forumu'nun kurulması için bölgedeki 7 ülkenin anlaşmaya vardığı duyurulmuştu.

Mısır, GKRY, Yunanistan, İsrail, İtalya, Ürdün, Filistin'in içinde yer alacağı forumun ana hedeflerinin, arz ve talebi sağlayarak üye ülkelerin çıkarlarına hizmet edecek bölgesel bir gaz piyasasının kurulması olduğuna işaret edilen açıklamada, Doğu Akdeniz'deki üretici, tüketici ya da geçiş ülkelerinden herhangi birinin foruma daha sonra da üye olabileceği vurgulanmıştı.  

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi anladınızmı bütün dünya neden Reise düşman sırf kendi ülkesinin çikarlarini düşündüğü için israil ve abd çikarlarina ters düştüğü için bu kadar basit
    Cevapla
  • Gurbetçi Bilocan 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi biz hemen kızıyoruz, hakaret, küfür falan.. Ha bu Sisi köpeği bunları hak ediyor o ayrıda... İsrail açıktan Sisiye niye teşekkür edeki? Diplomatik yoldan, gizliden de teşekkür ederdi. Bunu açık açık yapma sebebi nedir? Türkiye'ye imalı bir mesaj niteliğindemi, Mısır'daki Sisi karşıtı kesimi kışkırtıp sokağa döküp, sisiye tekrar katliam yetkisi vermekmi? Yani ortalık gene karışa, gene müslüman kanı aka..Bunlar güleler.
    Cevapla
  • cafer 4 yıl önce Şikayet Et
    yahudi uşağı
    Cevapla
  • Deli gadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Israilin kopegi yahudi bozuntusu abdnin kolesi ulkesini parayla satan firavun gebereceksiniz yakinda satilik kopekler islam dusmanlari turkiye sizin kokunuzu kaziyacak yahudi pisligi
    Cevapla
  • oraloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat ve bilgilendirme: bak sisi.. ben sana bişey söyliyeyim. islamda olup olmadığını bir kontrol et bakalım... müşahade yakin ehlinden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu