Tüm sistemi değiştirecek! F-35'leri satın almak...

Belçika’nın ABD’den satın aldığı F-35 savaş uçaklarının orduya dahil edilmesinden sonra hava üslerinin fizyolojik yapılarında ciddi değişikliğe gideceği belirtildi.

Tüm sistemi değiştirecek! F-35'leri satın almak...
Tüm sistemi değiştirecek! F-35'leri satın almak...
GİRİŞ 27.07.2019 06:29 GÜNCELLEME 27.07.2019 07:50
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Belçika'nın ABD'den aldığı F-35 savaş uçaklarının 2025 yılının bahar aylarında Florennes'e ve iki yıl sonra da Limburg'taki Kleine-Brogel hava üslerine gelmesi bekleniyor.

 

 

F-35'lerin gelişiyle hava üslerinin fizyolojik yapısı ve pilot eğitimi, hava bileşeninin işletilme sistemi tamamen değişecek. 2023 ve 2024 yılları arasında ise Belçikalı pilotlar ve teknisyenler ABD'nin güneybatısındaki Arizona eyaletinde eğitim alacak.

Belçika Savunma Bakanlığı, haziran ayının sonunda Florennes ve Kleine-Brogel'de iki yüksek güvenlikli F-35 kompleksinin inşası için bir ön bildirim yayınladı. Özel bir şirket tarafından toplam 275 milyon euroya mal edilecek olan komplekslerin 2026 yılı sonuna kadar hazır olması planlanıyor.

 

 

Havacı Albay Harold van Pee, F-35 uçaklarının güvenlik açısından hem fiziksel hem de sibernetik olarak Belçika'nın uçuş eğitim şeklini derinden değiştireceğini söyledi. 

Değişikliğin en önemli sebebi Belçika hava üssünün dar olması ve F-35 eğitim misyonları için daha fazla hava sahası gerektiği olarak gösteriliyor. Bu yüzden Belçikalı pilotlar, İtalya, Norveç ve ABD'de daha fazla eğitim almak zorunda kalacak. Ayrıca uçakların aşırı gürültülü olmasının da Belçika’da eğitimleri zora sokacağı belirtiliyor.

Geçtiğimiz ekim ayında Michel hükümeti, ABD ile 34 yeni F-35-A savaş uçağının satın alınması konusunda 3.8 milyar dolarlık anlaşma imzalamıştı.

YORUMLAR 14
  • turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd den dost olmaz
    Cevapla
  • sarı 4 yıl önce Şikayet Et
    f35 fetöcülerin başımıza açtığı bir dertti.Bu dertten kurtulduk.
    Cevapla
  • Evelallah 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz üretmek yerini kolaya kaçıp satın alıyoruz. İhaları satsalardı onuda üretmezdik.Buda onun gibi .Senin imkanın var üret.Farklı pazarlar bul.Niye abd? Valla abd bize iyilik yapıyor. Türkiyeyi bağımlılıktan kurtarıyor.Geleceğe hazırlık bunlar.İleride anlar seviniriz.Ki şimdiden herkes anladı zaten.
    Cevapla
  • fener 4 yıl önce Şikayet Et
    f35leri alsak bile bize kullandırmazlar ki abd bizim baş düşmanımız .Her şerde bir hayır vardır.Biz en iyisini üretebiliriz. İHA örneği var.
    Cevapla
  • s400 bahane 4 yıl önce Şikayet Et
    f35 iptali başımıza gelen en iyi olay s400 bahane asıl proplem f35 ölü dogmasıdır 400+ hata tespit etmiş belçika asıl problem yazılım da kullanma izni vs de ortaksak neden yerli yazılım yukleyemiyoruz tfx hurjet-c gibi modeler 2025 gibi hazır olacak ancak ilk etapta yabancı motorla uçacak çünkü kendı uçak fabrikasını kapattık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı