Harekete geçildi! Her şeyi Türk büyükelçiliğinde anlattılar

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da silahlı kişilerce kaçırılmalarının ardından operasyonla kurtarılan 4 Türk vatandaşı, Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliğine getirildi. Başkent Abuja'ya yaklaşık 500 kilometre uzaklıktaki Kwara eyaletinden helikopterle getirilen vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

GİRİŞ 27.07.2019 11:58 GÜNCELLEME 27.07.2019 12:22
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Melih Ulueren, AA muhabirine, bir haftadır süregelen üzüntü ve endişelerinin sona erdiğini söyledi.

 

 

Ulueren, "Bu sürecin mutlu bir şekilde sona ermesi ve geçen hafta bugün kaçırılan 4 vatandaşımızı Büyükelçiliğimizde görmekten dolayı mutlu olduk" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Kaçırılan vatandaşların Nijerya makamlarıyla yoğun temaslar neticesinde kurtarıldığına dikkati çeken Ulueren, "Olayın başından itibaren Nijerya makamlarıyla irtibat halindeydik. İkinci katibimizi ve içişleri müşavirimizi görevlendirdim. Onların çok katkısı oldu, onlara da çok teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

"Gece yürüdük, gündüz bekledik"

Kurtarılan Türk vatandaşlarından Yasin Çolak da arkadaşlarıyla oturdukları kafeye gelen silahlı kişilerce kaçırıldıklarını belirterek, iki saat boyunca yürüdüklerini söyledi.

Daha sonra motosikletlerle ilerlediklerini, bir hafta boyunca gece yürüdüklerini, gündüz ise beklediklerini belirten Çolak, "Gündüzleri ormanda bekliyorduk, geceleri ise devamlı yürüyorduk ve hareket halindeydik" ifadelerini kullandı.

Bir hafta boyunca sadece temel ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini dile getiren Çolak, "Bir hafta boyunca su ve ekmek, bazen de tarlalardan geçerken bulduğumuz karpuz gibi şeyleri yedik. Türkiye’nin Abuja Büyükelçiliğinde olmaktan dolayı mutluyuz. Bu süreçte bize yardımcı olan yetkililere çok teşekkür ederiz. Biz iyiyiz, duaları için teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Kwara eyaletinde 19 Temmuz Cuma günü kaçırılan 4 Türk vatandaşı, operasyonla kurtarılmıştı.

Nijerya açıklarında silahlı kişiler, 13 Temmuz Cumartesi günü de bir Türk gemisine saldırarak 18 kişilik Türk mürettebattan 10'unu kaçırmıştı.

Kaçırılan 10 Türk gemicinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • Eskişehirli 4 yıl önce Şikayet Et
    Dün mübarek cuma günü Mütahait kardeşimiz Ali DEMİREL''in Anne ve babası Rukiye-İbrahim DEMİREL adına Eskişehir Merkez Tepebaşı ilçesi Fatih mahallesinde yaptırdığı camiinin açılışı vardı. Törene Sayın Binali YILDIRIM ile eski ve yeni Ak Partili dört milletvekili ile Mhp Eskişehir milletvekili ve diğer protokolda bulunan kişiler ve muhteşem bir halk vardı. Kimler yoktu.Eskişehir Chp milletvekilleri ile chp li B.Ş.B.Başkanı yoktu. Adamlarda zihnıyet bu. Mutlaka çağrılmışlardır ama yoklardı. Bir heykel açılışı olsa önce onlar giderler.
    Cevapla
  • A.Colak 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan bu ulkede halen kilik kiyafetle heykelle ugrasanlar kafa yoranlar var beni hasta ediyor! Ilk once gardaslarimiza gecmis olsun’emegi gecenlernden Allah razi olsun’ Bu sekilde kareye girmeleri dogrudur cunki adamlar kurtarilip konsolaslugu getirildiler!
    Cevapla
  • Lahana 4 yıl önce Şikayet Et
    Burnuma bir fetö kokusu geldi sanki...
    Cevapla
  • Orhangazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok ayıp bu insanları bu halde dünyaya göstermek. Açlık yüzlerine vurmuş, üst başları o biçim, bir gün daha bekleyemediniz mı!?
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    kardeşşşşşşş... o adamlar podyuma çıkan manken değil... türkiye artistlikle uğraşan bir devlet de değil... o resimde utandığımız gocunduğumuz bir şey yok...
    Cevapla
  • AHLET 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle kurtaracaksanız bırakın ölselerdi daha iyiydi ,adamları dilenci gibi kamera karşısına dikmişsiniz ,bunlar yahudi vatandaşı değil türk vatandaşı türke yakışır şekilde karşılamalıydınız ,ha büyükelçiliğin kıyafet alacak parası yoksa kamera karşısına çıkarmıyacaksınız o zaman başlarım yapacağınız işe sizin .
    Cevapla
  • rmz 4 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim iyide adamlar grantuvalet giydirsen şöyle eli yüzü düzgün kamera karşısına çıksalar bu seferde bu işte bir iş var yok bunlar hiç alıkonmuşa benzemiyor yok bunlar nasıl esir yok biraz kaçırılan insan bitkin harap bitap olur ve saire gibi yani ağzınla kuş tutsan yaranaman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!