Ömer el Beşir hakim karşısına çıkacak!

Sudan'ın devrik lideri Ömer el Beşir'in önümüzdeki Çarşamba günü, yolsuzluk, yasadışı döviz bulundurma ve haksız servet edinme suçlarından hâkim karşısına çıkacağı belirtildi.

Ömer el Beşir hakim karşısına çıkacak!
Ömer el Beşir hakim karşısına çıkacak!
GİRİŞ 27.07.2019 16:20 GÜNCELLEME 27.07.2019 16:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sudan Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşir'in Hartum'daki evinde 100 milyon dolar değerinde yasadışı döviz bulundurma, yolsuzluk yapma ve yasa dışı servet edinme suçlamaları ile karşı karşıya olduğunu açıkladı.

 

 

Başsavcılık ayrıca, geçtiğimiz günlerde başkent Hartum'da ordu karargâhı önünde gerçekleşen barışçıl oturma eylemleri sırasında hayatını kaybeden siviller hakkında soruşturma açılacağını duyurdu.

Askeri Geçiş Konseyi (AGK) Başkanı Abdulfettah el-Burhan daha önce konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Ömer el Beşir'in Devlet Başkanlığı konutunda, 7 milyon euro, 350 bin dolar ve bunun yanı sıra 5 milyar Sudan cuneyhi bulunduğunu ifade etmişti.

 

 

Sudan medyasında yer alan haberlere göre, Hartum'un kuzeyinde bulunan bir mahkeme, güvenlik nedeniyle davayı ertelemeyi reddederken, Beşir'in Hartum Merkez Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacağı aktarıldı.

Ömer el Beşir'in askeri darbenin yönetimi ve uygulanması ile çok sayıda avukat tarafından kendisine açılan başka davalar ile karşı karşıya kalması bekleniyor. Ömer el Beşir 30 Haziran 1989'da gerçekleşen darbe ile seçilmiş hükümeti devirerek Sudan Devlet Başkanı olmuştu.

Öte yandan, Sudan Cumhuriyet Savcılığı, 3 Haziran'da başkent Hartum'daki ordu karargâhı önünde düzenlenen oturma eylemleri sırasında protestocuları hedef alan ve onlarca kişinin ölmesine, çok sayıda sivilin ise yaralanmasına sebep olan olaylara ilişkin soruşturma açılacağını duyurdu.

Sudan Başsavcısı Abdullah Ahmed Abdullah geçtiğimiz hafta konuya ilişkin yaptığı açıklamada, oturma eylemine son vermek için güvenlik güçleri tarafından düzenlenen ve 130'dan fazla kişinin ölmesine, binden fazla kişinin de yaralanmasına sebep olan operasyonları soruşturmak üzere oluşturulan komitenin hazırladığı raporu teslim aldıklarını duyurdu.

Ayrıca AGK Başkan Yardımcısı Korgeneral Muhammed Hamdan Daklu, ellerinde, ordu güçlerinin oturma eylemi sırasında yaşanan kanlı olaya dâhil olma suçlamasında halkı şaşırtacak sürpriz bir video olduğunu söyledi.

Daklu oturma eylemi sırasında yaşanan olay ile ilgili tüm gerçekleri açıklama sözü vererek, eski rejim unsurlarının Sudan devrimini yıpratmaya çalıştığını ifade etti.

Sudan Merkezi Doktorlar Komitesi (Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri'ne (ÖDBG) sadık) oturma eylemi sırasında yaşanan olaylarda 130'dan fazla sivilin hayatını kaybettiğini, yüzlerce insanın yaralandığını ve onlarca insanın ise kaybolduğunu duyurdu. Sudan Sağlık Bakanlığı ise ölü sayısının 86'yı geçmediğini açıkladı.

YORUMLAR 1
  • cafer 4 yıl önce Şikayet Et
    bir devlet başkanını veya yönetimi ancak ve ancak yolsuzluk ithamı ile gorevinden alabilirsiniz. tabi bunun için önce zemin oluşturursunuz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler