ABD, İran'a karşı yeni bir ordu kurdu!

ABD, Türkiye'ye karşı YPG şemsiyesi altında Suriye Demokratik Güçleri'ni (SDG) kurdurduktan sonra, şimdi de İran'a karşı yine Kürt ağırlıklı Deyr ez Zorlu savaşçılardan oluşan 'Devrimci Komando Ordusu'nu kurduğu bildirildi.

ABD, İran'a karşı yeni bir ordu kurdu!
ABD, İran'a karşı yeni bir ordu kurdu!
GİRİŞ 28.07.2019 11:15 GÜNCELLEME 28.07.2019 11:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Haberi doğrulayan Lübnan'ın El Modon gazetesi, Kürt ağırlıklı Deyr ez Zorlu savaşçılardan oluşan Devrimci Komando Ordusu'nun ABD tarafından yeniden faaliyete geçirildiğini iddia etti. Habere göre uluslararası koalisyon güçleri Irak, Suriye, Ürdün sınırlarının kesiştiği noktada bulunan Tanf bölgesinde top ve roket fırlatıcıları dahil ağır silahlarla tatbikat yapacak, bu tatbikata Devrimci Komando Ordusu da katılacaktı. Haberde ayrıca Devrimci Komando Ordusu'nun eleman toplayacağı ve yeni üyeler için Ürdün'de eğitim kampları kuracağı belirtiliyordu.

Devrimci Komando Ordusu'nun Deyr ez Zor'da ve Suriye-Irak sınırında İranlı milislere karşı yerel taarruz gücü olarak kullanılabileceğini belirten gazete, şöyle diyordu: ''Bu haberler, ABD'nin doğu Suriye'deki İranlı milisler üzerinde baskıyı arttırdığı bir ortamda geliyor. Baskıya Suudi Arabistan da destek verdi. (…) Sabhan söz konusu vilayetin yeniden inşasına cömert destek sözü verdi.''
 
Araştırmacı Socrates El Alu'ya göre İran Deyr ez Zor'u, ABD kontrolünde olan Tanf sınır kapısına alternatif güzergâh olarak görüyor. Tanf'ta uluslararası koalisyonun askeri üssü var.

Alu'nun değerlendirmesi şöyle: ''Tahran'ı Irak ve Suriye üzerinden Beyrut'a bağlamak isteyen İran, bu stratejik projesini gerçekleştirebilmek için Deyr ez Zor'u kontrol etmek istiyor. ABD de bunu engellemeye çalışıyor. Deyrizor ABD için Amerikan üslerinin bulunduğu kuzeydoğu Suriye'deki nüfuz alanları (Kürt bölgeleri) arasında bağlantı noktası teşkil ediyor.''

Koalisyon mart ayında IŞİD'in Suriye'deki mağlubiyetini ilan ettikten sonra kuzeydoğudaki Rakka, Deyr ez Zor Amuda, Kamışlı, Haseke, Derik ve Tel Abyad bölgelerinde askeri konseyler kurulmuştu.

Gazeteci Nureddin Ömer'e göre ''Askeri konseylerin kuruluşu ve bu güçlerin yeniden yapılandırılmasıyla, Ankara'yla Washington arasında varılacak nihai anlaşmadan sonra Fırat'ın doğusunda kurulması beklenen güvenli bölgede bu güçlerin yer alması amaçlanıyor.''

Ankara-Washington temaslarında konseylerin güvenli bölgenin askeri kanadı olma ihtimalinin görüşüldüğünü söyleyen Ömer, şöyle devam etti: ''Bu, Suudi Arabistan'ın DSG'yi Suriye Yüksek Müzakere Komitesi'ne dahil etmek istediği haberleriyle bağdaşıyor. Sızan bilgilere göre DSG Riyad-3 konferansına davet edildi.''

Kürtlere başka taraflardan da destek geliyor. Gazeteci Ahmedi, Fransa, İsveç ve Norveç'ten gelen diplomatik heyetlerin Rojava yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde kamusal hizmetler ve insani projeler için destek sözü verdiklerini belirtti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre ise uluslararası koalisyon 14 Temmuz'da lojistik yardımlar, araçlar ve yeniden inşa malzemesi taşıyan 280 TIR'ı Irak'ın kuzeyinden SDG bölgelerine gönderdi. Böylece marttan itibaren Fırat'ın doğusuna ulaşan sevkiyat sayısı 1730'u buldu.

KAYNAK: TİMETÜRK
YORUMLAR 6
  • Urfalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Deko Meko hikaye . Bordo berelileri göndersek İran’a kadar kaçarlar
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    İran ile birlik kurmalıyız
    Cevapla
  • hidocan Almanya 4 yıl önce Şikayet Et
    yetistirsin türkiye birgünde parcalar atar
    Cevapla
  • kırkdort4444 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen, Allah ın izni ile
    Cevapla
  • Gurbetteki44lu 4 yıl önce Şikayet Et
    Askerlik para icin yapilmaz,, para icin yapanlar savas esnasinda korkar ve kacar,, Askerlik ilk imanla yapilir dinimiz icin savasiriz sonra vatan millet aile icin.. Yani demem oki,,, BIZIM KARSIMIZA KIMI KOYARLARSA KOYSUNLAR KIM GELIRSE GELSIN bizzzz heryerdeyiz..
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Kiralık siyonist paralı askerler hiç bir halt edemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar