Nijerya’da cenaze törenine saldırı: 65 ölü

Nijerya’nın Borno eyaletinde terör örgütü Boko Haram tarafından bir cenaze törenine düzenlenen saldırıda en az 65 kişi hayatını kaybetti.

Nijerya’da cenaze törenine saldırı: 65 ölü
Nijerya’da cenaze törenine saldırı: 65 ölü
GİRİŞ 29.07.2019 00:11 GÜNCELLEME 29.07.2019 00:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Nijerya’nın Borno eyaletinin Maiduguri şehri yakınında, bir cenaze törenine Boko Haram örgütü tarafından saldırı düzenlendi. Borno Eyaleti Sözcüsü Muhammed Bulama yaptığı açıklamada, saldırıda en az 65 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bulama, yaklaşık 20 kişinin saldırıda hayatını kaybettiğini geri kalanların da teröristlerin peşinden giderken öldürüldüğünü kaydetti. Bunu Bukar Mustafa isimli görgü tanığı, 23 kişinin cenazede öldürüldüğünü ileri sürerken geri kalan 42 kişinin teröristleri takip ederken katledildiğini ifade etti.

Boko Haram örgütü, bugüne kadar Nijerya'da yaklaşık 27 bin kişinin ölümüne neden olurken 2 milyondan fazla insanın evini terk etmesine sebep oldu.

 

 

YORUMLAR 3
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanı kasden öldüren normal bir müslüman olamaz.Önce akaidi sapkınlığa düşüyorlar sonra kendilerinden olmayanları-kendi hizbinden,gurubundan,tarikatından,partisinden -derneğinden-olmayanları müşrik veya kafir ilan ediyorlar sonra da gelsin katliam.En barız özellikleri bu tipler tarih boyunca hep müslümanları katletmekle geçmiş ömürleri.Gerçek kafirlerle savaşları nadirdir.Allah şerlerinden Ümmet-i Muhammedi muhafaza eylesin.
    Cevapla
  • TürkMücahid 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuda Türkiyemiz İha ve Siha desteği ile bu kansızları yok edilmesinde kardeş Nijerya halkına yardım etmeli. (tabii ki davul zurna ile değil)
    Cevapla
  • vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Açlık eroinden daha fazla zarar veriyor demekki vicdan bırakmıyor insanda
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?