S-400 bahanesiyle F-35 vermeyen ABD, F-35'lerini Türkiye'ye indiriyor

Parası ödenmiş 4 adet F-35 uçağımızı vermeyen ve Türkiye’yi de projeden dışlayan ABD, F-35'i İncirlik'e getirecek. ABD Hava Kuvvetleri Komutanı David Goldfein, üzerinde hiçbir kısıt bulunmadığını iddia ettiği İncirlik Üssü'ne Amerikan F-35'lerinden getirebileceklerini ima etti.

S-400 bahanesiyle F-35 vermeyen ABD, F-35'lerini Türkiye'ye indiriyor
S-400 bahanesiyle F-35 vermeyen ABD, F-35'lerini Türkiye'ye indiriyor
GİRİŞ 29.07.2019 17:06 GÜNCELLEME 29.07.2019 17:12
Bu Habere 196 Yorum Yapılmış

Türkiye'ye parasıyla F-35 vermeyen ABD, aynı jetleri S-400 kurulu olsa da İncirlik'ten uçurmayı planlıyor. Savunma haberleriyle tanınan Defense News, ABD Hava Kuvvetleri Komutanı General David L. Goldfein ile özel bir ropörtaj yaptı. "Türkiye S-400 alımına devam ederse, ABD Hava Kuvvetlerinin F-35'leri İncirlik'ten uçurmayacağını söylemek doğru olur mu?" sorusuna Goldfein, "Bence bu çok abartılı bir ifade olur. Söyleyeceğim şey, tehdidin bir değerlendirmesini yapacağımız ve tehdidin istihbarat değerlendirmesine dayanarak karar vereceğimiz. Uçurduğumuz her hava aracı için bu şekilde karar veriyoruz. Bu konuda bağlayıcı bir şey söylemek istemiyorum" diye cevap verdi.

 

 

AÇIK KAPI MI? KESİNLİKLE!

Defense News'in "ABD'nin F-35'leri Türkiye’de faaliyete geçecek mi? ABD Hava Kuvvetleri şefi bunu reddetmedi" başlıklı haberin devamında ise Goldfein dikkat çekici ifadeler kullandı. Goldfein, "F-35 uçan bir bilgisayar sitemi. Bir bilgisayarı (F-35) düşman bir bilgisayara (S-400) bağlamazsınız. Bu, Türkiye'de F-35'leri asla uçuramayacağımız anlamına mı geliyor? Böyle bir şey söyleyemem. Çünkü gerçek zamanlı olarak tehdidi değerlendirmek gerekir. Ve her zaman yaptığımız gibi, bu şekilde karar vereceğiz" dedi. Komutanın ifadelerine şaşıran ve teyit etmek isteyen muhabir "Yani, gelecekte F-35'lerin Türkiye'de kullanılabilmesi için açık bir kapı bırakıyorsunuz" deyince Goldfein, "Kesinlikle" şeklinde karşılık verdi.

 

 

"YANİ HER UÇAK GELEBİLİR"

"Türkiye'yi F-35 programından çıkarmak için verilen son karar sizin sorumluluğunuzda olmayan politik bir karardı. Peki, ABD Hava Kuvvetleri İncirlik'te kullanılacak uçak türlerinde birtakım kısıtlamalar getirmeyi düşünüyor mu?" sorusuna Goldfein, "Herhangi bir kısıtlama yapmayı düşünmüyoruz. Çünkü yapılan mevcut sınırlamalar tamamen politika şeridinde. Ordularımız arası ilişkilerimiz her zaman olduğu kadar güçlü ve diplomatik tartışmaların sürmesine imkan vermek için ilişkileri her zamankinden daha da güçlü tutmamız gerekiyor" diye konuştu. Türkiye'nin S-400'leri alması sonucu ABD ve müttefik ülkelerin bu konuda endişesi olup olmadığı sorusu üzerine Goldfein, şunları söyledi: "Bu sadece bir ABD-Türkiye arasındaki bir tartışma değil. F-35 kullanıcısı tüm ülkeleri ilgilendiren bir mesele, bu teknolojiyi sadece ABD için korumuyoruz. F-35 kullanan ülkelerin hepsi F-35 projesine katkıda bulundu ve yatırım yaptı. F-35 kullanan ülkeler arasında çok iyi bir dayanışma var. Umuyorum ki, hâlâ değerli bir müttefik olan Türkiye ile bu meseleyi bir şekilde çözebiliriz."

YORUMLAR 196
  • ilker 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye S400 leri aktif duruma getirdiği an Türk hava sahasını F35 lerin güvenliğini gerekçe göstererek F35 lere kapatmalıdır. :))
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir an önce NATO Toplantılarında 4ncü madde gereği " ABD'nin terör örgütünü destekleyerek, Türkiye'nin güvenliğini tehlikeye attığı" gündeme getiririlmelidir. SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİNİ YERİNE TAŞIYIP" Fırat'ın batısı Cerablus bölgesini kontrol edilmelidir. Sivrisinekle (2/3 PKK'lı vurduk, Cerablusta devriye atacağız vs?) uğraşırken ABD'nin bataklığa su taşımasına daha ne kadar göz yumulacak????Umarım yıllardır NATO şemsiyesi altında emperyalizmin "güneydoğuya çöreklenmesi" projesine dönmez bu işler. Yıllardır "İncirlik bizim kontrolümüzdedir" derken emperyalizmin sadece İncirlikten ne dolaplar çevirdiği gözlerimizin önündeyken!!?
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendimizi kandırmayalım .ABD Irak ve Surıye kuzeyinde 60-70.000 kişilik PYD'liye sözde IŞID'le mücadele kılıfında" binlerce TIR'lık malzeme ve silah desteği ile nerdeyse devletçikler kurdu, Bataklığa su döken ABD'yi görmezden gelip "3-5 sivrisinek etkisiz hale getirdik" diyemeyiz???Zaten bunca yıldır ABD'nin saman altından PKK'ya yardımları İncirlik başta NGO yardım kuruluşları ile apaçık ortada dururken???
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden 2-3 saatte havadan yakıt ikmali yaparak Suriye kuzeyindeki PKK'lılara destek vermeye gelen ABD, şimdi İncirlikten "tükürse bölgeyi bombalayabiliyor". Yani Suriye Kürdistanını sağlamlaştırırken "biz de MÜMBİÇ'te tur atıyoruz diye seviniyoruz?
    Cevapla
  • Polat 4 yıl önce Şikayet Et
    Hiç sesinizi çıkartmayın getirsinler biz s 400 aktifleştiriyoruz derinden radar izlerini bilgilerini iyice alalım kendini zeki sanan deccalin çocuklarından
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!