Suudi Arabistan'ı füzeyle vurdular: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Yemen'deki Husiler, Suudi Arabistan'ın güneyinde bulunan bazı mevzilere balistik füze saldırısı düzenledi.

Suudi Arabistan'ı füzeyle vurdular: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Suudi Arabistan'ı füzeyle vurdular: Çok sayıda ölü ve yaralı var
GİRİŞ 29.07.2019 16:58 GÜNCELLEME 29.07.2019 17:16
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İran destekli Husilere ait "El-Mesira" televizyonunun haberine göre, Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Suudi Arabistan ordusunun ülkenin güneyindeki Asir bölgesinde konuşlu birliklerine "Bedir F" tipi balistik füzesiyle saldırı düzenlediklerini açıkladı.

 

 

"ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR"

Atılan balistik füzesinin buradaki silah deposunda büyük patlamalara neden olduğunu kaydeden Seri, Suudi Arabistan ordusunda çok sayıda ölü veya yaralı olduğunu ileri sürdü.

 

 

Suudi Arabistan ve koalisyon güçlerinden ise henüz konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

SON ZAMANLARDA SALDIRILAR ARTTI

Husiler, son zamanlarda genellikle Suudi Arabistan hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirilen orta ve uzun menzilli balistik füzelerin yanı sıra insansız hava araçlarıyla (İHA) ülkenin bazı bölgelerini hedef alıyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de İran destekli Husiler ile Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) desteğini alan hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı hükümete destek amacıyla sürdürdüğü hava operasyonlarıyla sivillerin toplu ölümüne yol açıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Demir Ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Binlerce çocuğun ölümüne sebep olanlara susanlar ölüm ve zülüm elbette bir gün size de döner ve dönüyor Sudi Arabistan ın burnunun dibin de çocuklar acın dan ölüyorsa elbetteki belalar onlarıda vuracaktır
    Cevapla
  • Mhmt23 4 yıl önce Şikayet Et
    İslam dünyasının en büyük fitneleri İran ve Arabistandır. Kendi çıkarları ve efendileri için Müslümanı Müslümana kırdırıyorlar.Allah bu ülkelerin yöneticilerini zelil eylesin, kahru perişan eylesin inşaallah.
    Cevapla
  • Batmanli 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi
    Cevapla
  • adem ahmetoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar ölüyor bu olaylar batı ve amerikada ve İsrailde sevinç verici gelişmeler biliyorsunuz artık yeter
    Cevapla
  • Kutsal topraklar 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu toprakları abd ve İsrailin en büyük ve baş finansmanı olan vahhabi ailesinden bir an evvel alınması gerekiyor. O toprakları osmanlıyı sırtından bıçaklayıp büyük bir ihanet ederek hazıra kondular. Ama bekleyün gün gelecek devran dönecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı