Türkiye çıkarılınca Japonya talip oldu! ABD'den sürpriz F-35 cevabı

Türkiye'nin F-35 projesinden çıkarılma sürecinin başlatılmasının ardından, programla ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. Japonya'nın F-35 programına partner olarak katılmak istediği ancak Pentagon'un buna "hayır" demeyi planladığı aktarıldı.

Türkiye çıkarılınca Japonya talip oldu! ABD'den sürpriz F-35 cevabı
Türkiye çıkarılınca Japonya talip oldu! ABD'den sürpriz F-35 cevabı
GİRİŞ 30.07.2019 13:43 GÜNCELLEME 30.07.2019 19:06
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Savunma sanayi haberleriyle dünyada adından söz ettiren Defence News'in haberine göre Japonya, F-35 programına partner olarak katılmak istediğini ABD Savunma Bakanlığı'na (Pentagon) bildirdi.

 

 

Haberde, Japonya Savunma Bakanlığı Savunma Planlama Birimi Genel Direktörü Atsuo Suzuki'nin, 18 Haziran tarihinde Pentagon Tedarik Başkan Yardımcısı Ellen Lord'a bir mektup yazdığı ve "F-35 programında ortak ülke olmanın bir seçenek olduğuna inanıyorum. Japonya'nın ilk etapta ortak ülke olma olasılığı olup olmadığı hakkındaki düşüncelerinizi almak istiyorum. Ayrıca, Savunma Bakanlığı'na bir ortak ülkenin sorumlulukları, hakları, maliyet paylaşımı, onay süreci ve gerekli süre gibi koşullar hakkında ayrıntılı bilgi vermenizi istiyorum. Bize sorumluluklarımızı bildirmeniz sonrasında ortak ülke olup olamayacağımıza karar vereceğiz" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

PENTAGON JAPONYA'YA "HAYIR" DİYECEK

 

 

Ancak Defence News'in Pentagon kaynaklarından edindiği bilgiye göre, ABD'nin bu teklife "hayır" demeyi planladığı belirtildi.

ABD'NİN "JAPONLARI ALIRSAK DİĞER MÜŞTERİLER 'BİZİ DE ALIN' DİYE TALEPTE BULUNUR" KORKUSU

Kaynaklar, Japonların projeye dahil edilmesinin siyasi sıkıntılar yarattığını, bunun da üretim yapan diğer ortaklarla gerginliklere yol açacağına ve diğer müşterilerin de gelecekte proje kapsamında daha büyük bir rol talep etmesine kapı açacağına dair korkularının olduğunu söyledi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 63
  • kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    japonyanın hemen talip olması hoşuma gitmedi
    Cevapla
  • hasan cemal 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim memleketimizin en büyük ayak bağı ve düşmanı C.H.P.dir ikinci side A.B.D. dirA.b.d önemli değilde bu C.h.p düzeltilmelidir nasılmı?Avrupayı ve avrupa usülü sosyal demokratlığı çok iyi bilen ve eğitimli olgun efendi birisi bilhassa Almaya usulü S.Demokrat a c.h.p nin başına getirilmeli nasılmı?bir sabah kılçdaroğlu istıfa etmeli ve herkesede teşekkür etmeli milleti enai yerine koymAya başladı artık bekaa denen birşey var onun partisi purtusu olmaz cam bir kafes var onu korur o kafesin altıda Türk milleti var .saygılar
    Cevapla
  • Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Alin f35 inizi istemiyoruz tpak 50 alalim Bari istedigimiz Zaman kaldiririz izine gerek kalmaz
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Japonlar halen düşman ve korkuyor amerikanlar
    Cevapla
  • Şehzade 4 yıl önce Şikayet Et
    bu bile senaryodur .arka planını araştırmak lazım.Bunların karnında kırk tilki dolaşıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu