'Boş ol, boş ol, boş ol' uygulamasına son verdiler

Hindistan, Müslümanların üç kez "boş ol" denmesi ile boşanmasına izin veren uygulamayı anayasasından kaldırıyor. Parlamentoda kabul edilen yeni yasa, Devlet Başkanı Narendra Modi tarafından da imzalanırsa yürürlüğe girecek. Bazı Müslüman gruplar ise bu olaya tepki gösterdi.

'Boş ol, boş ol, boş ol' uygulamasına son verdiler
'Boş ol, boş ol, boş ol' uygulamasına son verdiler
GİRİŞ 31.07.2019 10:15 GÜNCELLEME 31.07.2019 14:52
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Hindistan'da Müslüman erkeklerin dini kuralları gerekçe gösterip üç kez "boş ol" diyerek eşlerinden ayrılması yasaklanıyor. Parlamentonun alt kanadının ardından dün de üst kanadında kabul edilen yeni yasa, Devlet Başkanı Narendra Modi tarafından imzalandıktan sonra yürürlüğe girecek.

 

 

Hindistan, anayasasında bu uygulamaya yer veren sayılı ülkelerden biriydi. Yeni yasa ise, İslamiyet'te "talak" olarak bilinen ve üç kez "boş ol" denmesi ile boşanmanın gerçekleşmesini öngören durumu yasaklıyor ve üç yıl hapis cezası öngörüyor. Adalet Bakanı Ravi Shankar Prasad, parlamentodaki oylamanın ardından yaptığı açıklamada, "Bu, tarihi bir gün. Müslüman kadınlara karşı bir adaletsizlik söz konusuydu; Hindistan parlamentosu onlara adalet sağladı" dedi.

BAZI MÜSLÜMAN GRUPLARDAN TEPKİ

 

 

Bazı Müslüman gruplar ise yasaya tepki gösterdi. Bu gruplar, söz konusu değişikliğin hükümet değil, İslami liderler tarafından yapılması gerektiğini savunarak devleti "müdahale" ile suçladı. Muhalefetteki Tüm Hindistan Müslüman Birliği milletvekillerinden Asaduddin Owaisi, hükümetin Hint toplumunda reform çalışmalarında başarısız olup Müslümanları "hedef aldığını" söyledi.

YORUMLAR 51
  • Gelecek 4 yıl önce Şikayet Et
    Değerli kardeşler.bizde nikahta yapılması gerekenler yapılmıyor.ikincisi aile zora düştüğü zaman hakemlik müessesesi yok.rabbimiz hakemlik ve şahitlik müessesesinden bahsediyor.varmı.yok.mihir meselesi oyuncak gibi.yapılmış.koca üç defa boş ol diyecek .kadın boş olacak.pamuk ipliğine döndürmüşler.rabbimiz çok önem verdiği evlilik müessesesini bu kadar zayıf bırakırmı.günümüzdeki dini nikahlar rabbimizin istediği aile sisteminin ancak yüzde onu kadarı uygulanıyor.rabbimiz mükemmel bir sistemden bahsediyor.bu sistemi anlamayanlar.yada anlamak istemeyenler tarafından düşünmeden uygulanır hale getirilmiş.o kadar üzücüki.binlerce insanyok yere boşanıyor..
    Cevapla
  • halk 4 yıl önce Şikayet Et
    dinimizde eşitlik diye bir şey yoktur allah cc hercanlıya bir görev vermıştır,kadınla erkeği eşit sayamazsınız ,dinimiz evin geçiminden erkeği sorumlu tutuyor,kadını değil ,dinimizde bir erkeğin eşıt davranmak şartıyla bir erkeğin birden fazla evlenmesıne izin verıyor ,kadına veriyormu ,bunu nasıl eşit dersınız allah cc kadına ayrı bir görev vermış erkeğe ayrı bir görev vermış siz eşit olmasını istiyorum dedığın zaman acaba ne olur
    Cevapla
  • abdullah1 4 yıl önce Şikayet Et
    islamiyette boş ol demeyle boş olmaz. Sözlü kültüre sahip arap geleneğine fıkıh kılıfı ile uydurululmuş bir hükümdür. Erkeğin başanma uygulamasına talak denir bir süreci vardır. Kadının boşanma talebine de ihtida denir kur anda ayrıntılı şekilde açıklanmıştır. Vesselam
    Cevapla
  • Daruga 4 yıl önce Şikayet Et
    ihtida kelimesinin bu anlamını ilk kez sizden duydum.Bu anlamı içeren bir kaynak ya da link vb verebilir misiniz?
    Cevapla
  • Empati litfen.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Komik komik yorumlar saçma sapan insanlarla doldu burası. Yahu mibdistana saymayan kalmamışta sanki yaşadıkları ülke de farklı bi durum varmış gibi. Bırakın bu boş konuşmaları lütfen artık.
    Cevapla
  • Hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğru bir karar. Ağzına gelen boş ol dediğin de ne olacak. Gerçek müslümanlar allahın şeriatını peygamberin sünnetini uygular.
    Cevapla
  • tunatan 4 yıl önce Şikayet Et
    zaten 3 talakla boşamak Allah ın şeriatı ve peygamberin sünneti.evlilik o derece ciddi bir müessesedir ki ciddisi ciddi,şakası bile ciddidir.yoksa yıllarca mahkemelerde ve avukatın insafına kalarak sürünmek istersen o başka!
    Cevapla
  • Ammar 4 yıl önce Şikayet Et
    Kes sesini ahmak Allah'ın dini ve emri yanlış diyorsun ozaman şakası da ciddi cidisi de ciddi nikahın ve dinden çıkaran sözün söyleme ozaman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası