ABD'den kriz çıkartacak 'Çin' hamlesi!

ABD Başkanı Donald Trump, "ticaret savaşları" tartışması devam ederken, 1 Eylül'den geçerli olmak üzere, 300 milyar dolarlık Çin ürününe yüzde 10 ilave vergi koyduklarını açıkladı.

ABD'den kriz çıkartacak 'Çin' hamlesi!
ABD'den kriz çıkartacak 'Çin' hamlesi!
GİRİŞ 01.08.2019 22:10 GÜNCELLEME 01.08.2019 22:10
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Trump, Çin ürünlerine eklenecek yeni gümrük vergisiyle ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı.

ABD heyetinin Çin'den yeni döndüğünü ve Çin'le ticari müzakerelerde bir anlaşma yapma konusunda 3 ay öncesine kadar umutlu olduklarını kaydeden Trump, "Ne yazık ki Çin imza öncesinde anlaşmayı yeniden müzakere etmeye karar verdi. Yakın zamanda Çin ABD'nin tarım ürünlerini alma konusunda anlaşmaya vardı fakat bunu yapmadı." ifadelerini kullandı.

İLAVE VERGİYE RAĞMEN TRUMP ANLAŞMADAN UMUTLU

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in kendisine "ABD'ye fentanil satmayı durduracağını" söylediğini ancak bunu yapmadığını da vurgulayan Trump, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ticari müzakereler devam ediyor, bunlar devam ederken ABD, 1 Eylül'den itibaren Çin'den ülkemize gelen 300 milyar dolarlık ürüne küçük bir ilave yüzde 10 gümrük vergisi ekleyecektir. Bu ek vergi, zaten yüzde 25 gümrük vergisi konmuş 250 milyar dolarlık ürünü kapsamıyor. Kapsamlı bir ticari anlaşma için Çin'le pozitif diyaloğumuzu sürdürmek istiyoruz ve iki ülke arasındaki geleceğin parlak olacağını düşünüyoruz."

İki ülke arasında geçen yıl martta başlayan ve karşılıklı gümrük tarifesi misillemelerine sahne olan ticaret savaşı, son olarak Çin'in teknoloji şirketlerine sıçramıştı.

YORUMLAR 4
  • Vatan evladı 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin her ne kadar rakamsal olarak ekonomik büyüme gösterse bile nufusuna göre çok fakir ülkedir ve malesef abd ile çin anlaşırsa ekonomik sömürü devam sdecek çünkü kaliteyi ve ucuzluğu rekabet ortamı ortaya çıkarır ama şu bir gerçek sarı kafa koltuğunu sağlamlaştırmak için fena çalışıyor
    Cevapla
  • nurullah uzumlu 4 yıl önce Şikayet Et
    it. dalaşı
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    adam kuyuya bir taş atıyor sonra da çıkartmak için pazarlık yapıyor. demek ki güç böyle bir şey.
    Cevapla
  • tugra 4 yıl önce Şikayet Et
    bu çin dalıcak yakında abdye bakalım bu gidişle tez zamanda kendi başlarını yesinler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı