Belediye dilencilerden işgal harcı alma kararı aldı

İsveç’teki bir belediye Avrupa’nın çeşitli bölgelerinden gelen dilencilerden, işgal harcı olarak aylık 25 Euro para alacağını duyurdu.

Belediye dilencilerden işgal harcı alma kararı aldı
Belediye dilencilerden işgal harcı alma kararı aldı
GİRİŞ 02.08.2019 09:10 GÜNCELLEME 02.08.2019 13:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İsveç’in büyük şehirlerinden Eskiltuna Belediye Meclisi Avrupa’nın çeşitli bölgelerinden gelen dilencilerden, işgal harcı olarak aylık 25 Euro değerinde 250 İsveç kronu alacağını duyurdu. Belediye tarafından yapılan açıklamada bu harcı ödeyen dilencilerin istedikleri yerlerde dilenebilecekleri öte yandan vermeyi reddedenlerin ise para cezasına çarptırılacağı aktarıldı.

 

 

İsveç’te dilenmenin yasak olmasına karşın belediyeler artan dilenci sayısı sebebiyle bu durumun önüne yasal olarak geçilmesi talep ediyor. Öte yandan belediyeler özellikle çocuklu dilencilere barınma konusunda yardım ediyor.

İsveç'in bütün şehirlerine organize olarak gelen 5 bin civarında dilenci bulunuyor. Dilencilerin kendi ifadelerine göre kendi ülkelerinde bir ayda kazandıkları parayı, İsveç’te bir günde kazanıyorlar. İsveç'e gelen dilenciler 3 ay İsveç’te kaldıktan sonra memleketlerine dönüyor.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    Yuh be sahtekarliga destek!
    Cevapla
  • Samsunlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Dilencilerin hepsi hapse atılmalı. Bunlar muhtaç falan değil. Zaten geliri olmayana devlet bakıyor. Yemeğini bile veriyor.
    Cevapla
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    artık işi azıttılar....geçenlerde semt pazarına gittim,keseme göre birşeyler bakıp biraz meyve alırken yaşlıca bir kadın yanıma yanaşıp,banada alsana evladım demez mi....ben kendime zor alıyorum,üstelik kadının gerçekten ihtiyacı varmı.sonra aklıma devletin yaşlılara ettiği yardım,kadının kiminin kimsesi olup olmayacağı geldi-teyze devlet sana maaş vermiyormu,bu yaşa kadar ne yaptın,bakacak kimsen yoksa huzurevine yatırayım seni-deyince kaçış o kaçış.
    Cevapla
  • adil 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede olsa millet dilenciliği bırakır :))
    Cevapla
  • Serdengeçti 4 yıl önce Şikayet Et
    Aç köpekler, nerden nasıl para gasp ederiz diye düşünüyorlar. Sömürgeci barbarlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak