The Jerusalem Post: Erdoğan'dan önce Türkler en iyi müşterimizdi!

İsrail merkezli yayın yapan The Jerusalem Post, Yossi Melman imzalı bir makale yayınladı. Makalede, "40 yıl boyunca Türkiye ve İsrail yakın müttefikti. Türk ordusu, İsrail'den silah satın alan önemli bir müşteriydi. Fakat bu askeri işbirliği, Erdoğan'ın başbakan olmasıyla sonlandı" sözlerine yer verildi.

The Jerusalem Post: Erdoğan'dan önce Türkler en iyi müşterimizdi!
The Jerusalem Post: Erdoğan'dan önce Türkler en iyi müşterimizdi!
GİRİŞ 03.08.2019 11:56 GÜNCELLEME 03.08.2019 11:57
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

The Jerusalem Post'ta yayınlanan makalede Türkiye'nin S-400 alımı ve Rusya ile gelişen ilişkilerinin İsrail tarafından endişe ile karşılandığına yer verildi.

 

 

Yossi Melman, İsrail'in Türkiye ile Rusya arasındaki alışverişten alması gereken dersler olduğuna dikkat çekerek, "Bunlardan birincisi Türkiye'ye güvenemeyeceği. İkincisi ise ABD başkanının dış politikasının parçalandığıdır. Dünya artık Trump'ı ciddiye almıyor, ondan korkmuyor" dedi.

“ERDOĞAN TEHDİTLERE MEYDAN OKUDU”

 

 

Erdoğan'ın NATO ve ABD'den gelen tehditlere meydan okuyarak Putin ile ikili ilişkilerini geliştirdiğine değinen Melman, Türkiye ile İsrail ilişkilerine de değindi.

Melman makalesinde, "İsrail 10 yıldan beri Türkiye'yi düşman olarak biliyor, bundan önceki 40 yıl müttefiktiler. Türk ordusu, İsrail için önemli bir müşteriydi" sözlerine yer verdi.

“ERDOĞAN BAŞBAKAN SEÇİLDİKTEN SONRA BİTTİ”

"Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin Erdoğan'ın başbakanlığı ile sona erdi. Müslüman Kardeşler'in Filistin şubesi olan Hamas'ı desteklemek için acele etti" ifadelerini kullanan Melman, "Rusya ile aralarındaki mevcut ilişki, İsrail'in geleceği açısından kaygı verici. Trump'ın ise vizyonlu ve düzenli bir stratejisi yok" dedi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 8
  • Mücadele 4 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme ey ısrail. Chp gelirse başa yine müttefik olursunuz. Biz bastayken ancak bize düşman olursunuz.
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Herhalde müslüman katleden, türk milletine düsmanlik eden, mavi marmara da kardeslerimizi sehit eden bir sözde devletle dost olacak degiliz, bu ne müslümanliga ne de türklüge yakisir. Biz onurlu bir milletiz gereken ne ise onu artik yapacak gücümüzde irademizde vardir, elhamdulillah.
    Cevapla
  • emin 4 yıl önce Şikayet Et
    F 16ların modernizasyonu İsraile yaptırıldı..
    Cevapla
  • Barbaros 4 yıl önce Şikayet Et
    33. Derece üstad olan demirel öldüde ıbdan
    Cevapla
  • mistoria 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık eskisi kadar silah almıyoruz çünkü kendimiz üretiyoruz. Ayrıca ihalarını bile satmadılar. Zaten onların devletçilik anlayışıyla bizimki tamamen farklı. Biz insan hayatına önem veriyoruz.
    Cevapla
  • Ozel 4 yıl önce Şikayet Et
    Teror orgutu daha devlet değil devletcik olacak önce TURKIYEDEN muhatap olacak olgunlukta degil.terorist bir yqpi dersek daha uygun okacak ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor