Trump'ın S-400 planı!

TIme dergisinde yayımlanan habere göre ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye’ye uygulanması muhtemel CAATSA yaptırımlarını, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun altını oymak için strateji olarak kullandığını iddia etti. Söz konusu analiz gerçekleşir ise Türkiye'ye ek yaptırım uygulanmayacak.

Trump'ın S-400 planı!
Trump'ın S-400 planı!
GİRİŞ 04.08.2019 09:18 GÜNCELLEME 04.08.2019 09:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Haberde, Trump'ın 2,5 yıllık iktidarı süresince Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile zıt düşmediğinin altı çizilirken ''Türkiye'nin S-400 sistemlerini satın alması Pompeo ile Trump arasında keskin bir ayrılığa neden oldu. S-400 konusu aralarındaki ilişki için test niteliğinde'' yorumunda bulunuldu.

Pompeo 14 Temmuz'da Türkiye'ye kesinlikle yaptırım uygulanacağının sözünü verirken, Trump yönetiminden üst düzey bir yetkili, yaptırım yok, açıklamasında bulundu. TIME, iddiasını güçlendirmek için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Senatör Lindsey Graham arasında geçen telefon konuşmasına işaret ederek, Pompeo'nun mevkidaşı ile 'görüşememesinin' siyasi önemine vurgu yaptı. TIME'ın haberi ''Trump S-400’ü kendi çıkarları için kullanıyor'' ve ''Türkiye’ye yaptırım aslında söz konusu değil'' yorumlarına neden oldu. 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 3
  • Logan 4 yıl önce Şikayet Et
    İncirlik kapatalim gec olmadan
    Cevapla
  • gago 4 yıl önce Şikayet Et
    Türke dost olmayan kabeder.bu hep böyle olmuştur.
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd TÜRK ÜSSÜNDE UÇAMAZSSIN
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı
Dubai'de sel hayatı felç etti! Yönetim halka uyarılarda bulundu...