Google gelecek ABD seçimlerine karışmayı planlıyor

Dünya arama motoru devi Google, eski bir çalışanı tarafından suçlanıyor. Mühendis Kevin Cernekee, "Google oldukça yanlı. Muhafazakar çalışanlar düşüncelerinden dolayı şirkette hedef haline geliyor. Google 2020'deki seçimlere de karışmayı planlıyor." iddiasında bulundu.

Google gelecek ABD seçimlerine karışmayı planlıyor
Google gelecek ABD seçimlerine karışmayı planlıyor
GİRİŞ 04.08.2019 09:41 GÜNCELLEME 04.08.2019 09:47

2018'e kadar Google için çalışan mühendis Cernekee, "Google'ın personeli siyasi olarak taraflı. Gelecek seçimlerde Trump'ın kaybetmesi şu an gündemlerinde. Şirkette her türlü pozisyon bu tip yanlı kişilerle dolu. Asıl endişelenmemiz gereken şey ise, bu kişilerin siyasi süreçlere birtakım etkileri var." ifadelerini kullandı.

 

 

GOOGLE 2020 ABD SEÇİMLERİNE KARIŞMAYI PLANLIYOR

Fox News'dan Tucker Carlson'a konuşan Cernekee, "Google gelecek seçimleri etkilemek için çalışacak mı?" sorusuna, "Öyle olacağına inanıyorum ve bu çok büyük bir tehdit. Açıkça 2016 seçimlerinin bir hata olduğunu ifade ettiler. Trump'ın daha 2016'da kaybetmesi gerektiğini düşünüyorlar." cevabını verdi.

 

 

Carnekee, 2018'de Google tarafından işten çıkarıldı. Google, Carnekee'nin kovulma sebebini şirket ekipmanlarını kendi işleri için kullanması olarak gösterirken, Carnekee bunu reddediyor ve muhafazakar düşünceleri yüzünden işten çıkarıldığını ifade ediyor.

DELİLLER VAR, GOOGLE REDDEDİYOR

Habere göre Carnekee 3 yıl boyunca muhafazakar çalışanlara kötü davranıldığı gerekçesiyle Google yönetimiyle mücadele verdi. ABD yayın kuruluşlarından Wall Street Journal ise iddia ile ilgili röportajlar, belgeler ve şirketin iç yazışmalarına dair raporlar yayımlandı.

2016'ın başlarında Google'ın Hillary Clinton ile ilgili arama sonuçlarını üstlere taşıdığı ortaya çıkmış, Google iddiaları reddetmişti.

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu