Sarı Yelekliler eylemleri, 38’inci haftasında devam ediyor

Fransa’nın başkenti Paris'te, 17 Kasım’da, akaryakıt fiyatlarına yapılan zammı protesto etmek için başlayan ve sonrasında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un politikalarının eleştirilmesiyle devam eden Sarı Yelekliler eylemlerinin 38'inci haftasında, 'devrim' sesleri yükseldi.

GİRİŞ 04.08.2019 11:25 GÜNCELLEME 04.08.2019 11:37

Paris'te toplanan yüzlerce protestocu, 'devrim' sloganları atarak gösterilerine devam etti. Nantes'teki Loire Nehri'ndeki bir partiye polisin yaptığı baskın sonrasında kaybolan 24 yaşındaki Steve Maria Caniço'nun cesedinin, olaydan beş hafta sonra bulunmasını ve sonrasında yapılan soruşturmada, gencin ölümüyle polis baskını arasında bir bağlantı olmadığına dair yapılan açıklamayı da protesto eden Sarı Yelekliler, ''Steve için adalet, herkes için adalet'' dövizleri taşıdılar.

 

Parislileri Macron'u protesto etmeye çağıran Sarı Yelekliler, 'Zaman zaman öfkemizi sokaklarda göstermek bizi üzse de başka bir çaremiz yok' açıklamasını yaptılar.

Fransa’da 30 ve 31 Temmuz tarihlerinde 1,002 kişinin katıldığı bir ankete göre, katılımcıların yüzde 67'si Cumhurbaşkanı Macron'un politikalarını onaylamıyor. Dün ki eylemlerde yine sert müdahaleler yapıldı. Polis göstericilere birçok yerde biber gazı ile müdahale etti.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!