Dünyayı sarsan açıklama: Gemiye el koyduk

İran, Basra Körfezi'nde yeni bir gemiye daha el koyduğunu açıkladı.

Dünyayı sarsan açıklama: Gemiye el koyduk
Dünyayı sarsan açıklama: Gemiye el koyduk
GİRİŞ 04.08.2019 11:58 GÜNCELLEME 04.08.2019 16:19
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin İran gemisine el koymasıyla başlayan tanker krizi devam ediyor. İngiltere'nin bu hamlesinden sonra harekete geçen Tahran yönetimi, son zamanlarda Körfez'de seyreden birçok gemiye el koymuştu.

 

 

Bugün bunlara bir yenisi daha eklendi. İran'da yayın yapan yarı resmi haber ajansı Fars'a konuşan İran Devrim Muhafızları Donanma Komutanı Ramazan Zirahi, Basra Körfezi'nde yabancı bir gemiye daha el koyduklarını açıkladı.

Toplam 7 mürettebatın olduğu tankerin, 700.000 litre yakıt taşıdığı belirtildi. Fars haber ajansı, mürettebatın tamamının tutuklandığını duyurdu.

 

 

Zirahi, tankerin "bazı Arap devletlerine" petrol kaçırdığını iddia etti. Tankerin, müdahalenin ardından yasal prosedürler için Farsi Adası'na çekildiği bildirildi.

İRAN'IN GEMİSİNE İNGİLTERE EL KOYMUŞTU

İngiltere'ye bağlı Cebelitarık özerk yönetimi, 4 Temmuz'da Suriye'ye yönelik ambargoları ihlal ettiği gerekçesiyle bir İran tankerini alıkoymuştu. İran, "Grace 1" adlı tankerin durdurulmasının ardından bunun İngiltere için "sonuçları olacağı" açıklamasını yapmıştı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 13
  • Momedo 4 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakıyorumda çoğu yorumcu akıl almaz sözlerle iranın vurulmasını istiyor ama anlamadıkları iran şia olabilir hatta akide olarak küfür batağındada diyebilirim ama komşumuz irandır bakın ıraka suriyeye abd oldu ab oldu ve heö ticaretimizde hemde sosyal düzenimizde göçler ve sınır kapılarınım kapanması nedeniyle 100lerce milyar dolar kaybettik. İran en azından müslümanım diyor ama abd ab müslüman düşmanı ve en kısa zamanda hedef biz olacağız. İranda giderse ortadoğuda biz tek başımızayız. Azda olsa sunniler var bağlarımız var iranla iranda kaybederse 1 tane komşumuz müsşüman kalır oda azeriler. Etrafımız tam haçlı ordusu ve bu bizi kuşatmaya müsade vermek demek.
    Cevapla
  • önkonyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    olacak olanı söyleyelim irani vuracak olan güçler hep sunni müslümanları vuracak. kadınlar ve cocuklar yaşlılar vurulacak. sunni şii savaşı çıkartılacak. türkiye ye büyük bir göç dalgası olacak...Türkiye son hedefte. lokmayı bölmeye çalışıyorlar
    Cevapla
  • omer 4 yıl önce Şikayet Et
    İran rus Çin yapımı silahlara güvenip kabadayılık yapıyor ama elindeki kelesler gibi hepsi batının rahatlıkla baş edebileceği silahlar. ..Yazık olacak iranin halkına
    Cevapla
  • Islam Nur 4 yıl önce Şikayet Et
    Slm..tebrikler Islami Irana devami gelsin Masallah...delirin kudurun siyonist usaklari he he he. ne bekliyosunuz vurun...
    Cevapla
  • Atmaca 4 yıl önce Şikayet Et
    Dinsizin hakkından imansız gelir diye bir söz vardır iran aslında müslüman düşmanıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi