Hafter güçlerinden hava saldırısı: 41 ölü, 37 yaralı

Libya'nın doğusundaki silahlı lider Halife Hafter'e bağlı uçakların ülkenin güneybatısında yer alan Merzuk kentine düzenledikleri hava saldırısında 41 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi yaralandı.

Hafter güçlerinden hava saldırısı: 41 ölü, 37 yaralı
Hafter güçlerinden hava saldırısı: 41 ölü, 37 yaralı
GİRİŞ 05.08.2019 10:56 GÜNCELLEME 05.08.2019 11:04
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Libya medyasında yer alan haberlere göre, Hafter'e bağlı savaş uçakları, ülkenin güneyindeki Merzuk kentinde Tebu kabilesinin yaşadığı El-Kale Mahallesi'ni hedef aldı. Saldırıda, 41 kişi yaşamını yitirdi, 37'si yaralandı.

 

 

Hafter güçlerinden konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

Ülkenin doğusundaki silahlı lider Halife Hafter, bölgesel müttefiklerinden aldığı silah ve mühimmat desteğiyle sivil bölgeleri hedef alarak uluslararası tepkiye yol açıyor.

 

 

Hafter savaş uçakları, geçen ay başkentin doğusundaki Tecura göçmen barınağını hedef almış, bu saldırıda farklı uyruklardan 60'tan fazla düzensiz göçmen hayatını kaybetmişti.

Halife Hafter milisleri bu yıl başında Merzuk'un da içinde yer aldığı ülkenin güneyindeki Fizan bölgesine operasyon düzenleyerek, bu bölgeleri ele geçirmişti.

Bu operasyonlar sırasında Hafter güçlerinin yerel halka özellikle siyahi Tebu kabilesine karşı uyguladığı ihlaller, uluslararası insan hakları örgütlerinin raporlarında yer almıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Klasik kafir işi. Bunların ağaları(İtalyanlar) 1911 Trablusgarp savaşında atalarımıza karşı Libya kıyılarına saplanıp kalınca savaş gemileri ile bugünkü Lübnan İsrail kıyı kentlerini topa tutmuşlardı sivil öldürmüşlerdi. Şimdi de farklı deil kendilerince başarılı olamayınca sivil öldürüyorlar.
    Cevapla
  • Gavur bükücü 4 yıl önce Şikayet Et
    Me denilebilir ki Kaddafi donemini mumla arıyorlar saddam donemini mumla arıyorlar diğer taraftan koltuk uğruna milyonlari olduren Esad ayakta kalan tek biziz birliğimizi koru Ya Rabbi
    Cevapla
  • mişmiş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir an önce şu keferenin tepesine binmemiz lazım. Bu da başladı katliama... Dünyada şu zamandan daha kötü bir zaman olduğunu düşünmüyorum. Uçaklar ile sivil halk bombalanıyor. Balistik füzelerle sivil halk bombalanıyor...
    Cevapla
  • Adsız Atlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Birde hava savunma sistemi gönderelim artık. Bu Hafter iyi bir şamarı hak ediyor.
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve AB petrol ve yer altı zenginlikleri için döktüğünüz kan yetmedi size. Nasıl korkunç bir son satın aldığınızı yaşar isek göreceğiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!