Hindistan'dan gerilimi tırmandıracak hamle! Test ettiler

Hindistan, Pakistan'la yaşanan gerilimin ortasında gelişmiş 'hızlı tepki' teknolojisine sahip hava savunma sistemini test etti.

Hindistan'dan gerilimi tırmandıracak hamle! Test ettiler
Hindistan'dan gerilimi tırmandıracak hamle! Test ettiler
GİRİŞ 05.08.2019 13:20 GÜNCELLEME 05.08.2019 13:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yeni Delhi ile İslamabad arasındaki Keşmir krizi alevlenirken, Hindistan yeni hava savunma sistemini test etti.
 
Hindistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, gelişmiş 'hızlı tepki' teknolojisine sahip hava savunma füze sisteminin başarıyla test edildiği belirtildi.
 
Hindistan'ın Orissa eyaletinde gerçekleştirilen testlerde, füzelerin hedeflerini başarıyla imha ettiği ifade edildi.
 
Açıklamada, yeni savunma sisteminin 25-30 km'lik operasyonel kabiliyete sahip olduğu ve parazitle radar karıştırma cihazlarıyla donatıldığı belirtildi.
 
Sistem, 2017 ve Şubat 2019'da zaten bir dizi teste tabi tutulmuştu. Pazar günü, farklı koşullar altında farklı irtifalarda uçan hedefleri vurmak için iki füze ateşlendi. 
 
Testler Hindistan ve Pakistan gerilimi gölgesinde gerçekleştirildi. Pazar günü erken saatlerde, iki ülkenin kuvvetleri arasında Keşmir'in Poonch bölgesinde silahlı çatışma çıktı.
 
Hindistan tarafından yapılan açıklamada, Pakistanlı militanların Keşmir'e "sızma" girişimini engellendiği ileri sürüldü. Yeni Delhi, bölgede halihazırda bölgede bulunan kuvvetlere ek olarak, iki hafta boyunca toplam 35 bin asker takviye etti.
 
Pakistan hükümeti ise Yeni Delhi'yi bölge halkını misket bombaları ile vurmakla suçladı.
 
Hindistan hükümeti bugün duyurduğu kararla Keşmir'e bağlı, kendi hakimiyetindeki Cammu Keşmir eyaletinin özel statüsünü kaldırma kararı aldı. Düzenlemeye göre Cammu Keşmir kendi kanunları yerine Hindistan yasalarına tabi olacak.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 1
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    "Gerilimi tırmandıracak ..." !!!! Neden biz gerilimden bu kadar korkuyoruz hiç bilmiyorum. Gerilim tırmanmasın ve eski düzen bozulmasın diye hep korku içindeyiz. ve bunun adını da Barış severlik koyuyoruz maalesef
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?