ABD ve Taliban anlaştı!

Taliban, ABD ile yürütülen barış görüşmeleri çerçevesinde Afganistan'daki Amerikalı askerlerin geri çekilmesi konusundaki fikir ayrılıklarının çözüme kavuşturulduğunu açıkladı.

ABD ve Taliban anlaştı!
ABD ve Taliban anlaştı!
GİRİŞ 06.08.2019 12:38 GÜNCELLEME 06.08.2019 12:38
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Adının açıklanmasını istemeyen bir Taliban yetkilisi, Katar'da son 2 günde yapılan görüşmelerde, Afganistan'daki Amerikalı askerlerin geri çekilmesi konusunda ABD ile fikir ayrılıklarını çözdüklerini ve Taliban'ın aşırılıkçı örgütlerle bağlarını kesme garantisi verdiğini söyledi. 

 

 

ABD ve Taliban'dan teknik heyetlerin, bugün Doha'da görüşmeleri sürdüreceği belirtildi. 

Washington Post gazetesi ay başında yayımladığı, ABD ile Taliban'ın üzerinde görüşmeleri sürdürdüğü taslak anlaşmayla ilgili haberde, Trump yönetiminin, ateşkes ve El Kaide'den vazgeçilmesi dahil Taliban'ın vereceği ödünler karşılığında binlerce ABD askerini Afganistan'dan çekmeyi planladığı ifade edilmişti. 

 

 

Taliban'ın Afganistan hükümetiyle geniş kapsamlı barış anlaşmasını doğrudan müzakere etmesi şartı bulunan taslak anlaşmada, Afganistan'daki ABD askerlerinin sayısının 14 binden 8 ila 9 bine düşürülmesinin öngörüldüğü bildirilmişti.

Taslak anlaşmanın, ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad ile Taliban arasında aylardır süren görüşmelerin ardından biçimlendiği ve son şeklini, Afganistan'da eylül ayında yapılacak cumhurbaşkanı seçiminden önce alabileceği kaydedilmişti.

Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid, taslak anlaşmaya ilişkin "Ümitliyiz. İşler, bir dönüm noktası yaşanacağı yönünde ümit verici görünüyor. Umarız herhangi bir engel olmaz ama aynı zamanda bu Amerikalıların ciddiyetine bağlı." ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • afganistanmı 4 yıl önce Şikayet Et
    ne yapıcak afganistanı çindeki petrol tatlı oraya yogunlaşıyor vede 1.3 milyar çinli hıldır hıldır çalıştır.yee yapıyor.
    Cevapla
  • Aliş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bı kimsede desinki Amerika terör listesindeki örgütle niye görüşüyor?
    Cevapla
  • Dersimli 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikadan iyi terör örgütü devletimi var.bilki her kim olursa olsun masumları sivilleri bombalayıp katlediyorsa o terörün önde gidenidir.
    Cevapla
  • ercano 4 yıl önce Şikayet Et
    abd taliban,daes,el kaide ile anlasmalar yapiyor masaya oturuyor kimseden ses cikmiyor ilginc degilmi....T.C pkk ile oturdu bir kere masaya ondada dünyayi ayaga kaldirdilar chp si mhp si ....
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd işgalci olarak bulunduğu ülkelerde görüşme yapıyor. Yani terörist kendisi. Afgan halkı terörist değil. Onlar ülkesini savunuyor.
    Cevapla
  • İzzet 4 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu müslümanların izzeti. Bazıları talibanı abd kurdu onlar terörist gibi ifadeler görüyorum.size tavsiyem bilmiyorsanız susun.Allahtan korkun. Taliban islam ümmetini temsil ediyor.abd neden kaçıyor sanıyorsunuz.yenildide ondan.2 trilyon dolar harcadı,binlerce asker kaybetti.18 yıl sonra kaçıyor.
    Cevapla
  • yalcin 4 yıl önce Şikayet Et
    Yandı afkan halki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı