Ruslar ABD'nin planını deşifre etti! Türkiye'ye böyle engel olacaklar

Rus uzman Tatiana Şuvalova, ABD'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'in kuzeyine yönelik operasyonlarını engellemek için hava sahasını kapatacağını öne sürdü.

Ruslar ABD'nin planını deşifre etti! Türkiye'ye böyle engel olacaklar
Ruslar ABD'nin planını deşifre etti! Türkiye'ye böyle engel olacaklar
GİRİŞ 06.08.2019 16:14 GÜNCELLEME 06.08.2019 16:14
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Rus haber ajansı Sputnik'te Tatiana Şuvalova imzasıyla yayınlanan analiz haberde, “ABD, Türkiye'nin eylemlerine karşı koyacak, özellikle de Türkiye'nin bu bölgede hava kuvvetlerinden yararlanmasına engel olmaya çalışacak. Onlar Suriye'den çıkma niyetinde değil” denildi.

 

 

Tatiana Şuvalova imzasıyla yayınladığı görüş'te, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine topçu saldırıları veya özel timler eşliğinde operasyon düzenleme ihtimaline dikkat çekti.

Ön adı verilmeyen Rus uzman Yevseyev'in görüşlerine dayandırılan yazıda, ABD'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyonlarını engellemek için elinden geleni yapacağı iddia edildi.

 

 

"Türkiye'nin hava kuvvetlerini kullanılmasına engel olunmaya çalışılacak"

Yazıda dikkat çeken bir başka husus ise, ABD'nin YPG'yi yalnız bıraktığı iddiası oldu. Konuşla ilgili, Rus uzman Yevseyev'in şu iddialarına dikkat çekildi: "YPG/DSG, Amerikalılardan destek bekliyordu ama ABD onları yalnız bıraktı. Şimdi de söz konusu Kobani olabilir. Kobani, DAEŞ'e karşı mücadele konusunda büyük deneyime sahip, DAEŞ'e karşı savaşta çok zor dönemde geçti. ABD, Türkiye'nin eylemlerine karşı koyacak, özellikle de Türkiye'nin bu bölgede hava kuvvetlerinden yararlanmasına engel olmaya çalışacak. Mesele şu ki ABD bu bölgelere ilgi duyuyor. Onlar Suriye'den çıkma niyetinde değil. Sadece gidişin imitasyonunu yapıyorlar ve bununla bölgeye İngiliz ve Fransızları çekiyorlar."

“ABD vazgeçmek istemiyor"

Aynı Rus uzman, ABD'nin Türkiye'nin bölgeye yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleştirmesinin önüne geçmeye çalışacağını öne sürdü ancak TSK'nin nokta atışlarına engel olamayacağı tezi ortaya atıldı. Rus uzman, görüşünü şöyle sürdürdü: "Bunun sonucu DSG, güçlerini Deyr ez-Zor'dan çekebilir. ABD, Türkiye'yle ilişkileri tamamen bozmak istemiyor, onsuz da iyi olmaktan çok uzakta. Ama aynı zamanda YPG/DSG'yi de bırakmak istemiyorlar. Çünkü bu, ABD'nin bölgede desteksiz kalacağı ve Suriye'deki etkisini kaybedeceği anlamına gelir. Topçu saldırılar, özel timlerin bu bölgeye operasyonları olabilir, çünkü bu bölgeden tehdit devam ediyor."

YORUMLAR 37
  • V.N 4 yıl önce Şikayet Et
    Hani kâfirler seni tutuklamak veya öldürmek, ya da (Mekke’den) çıkarmak için tuzak kuruyorlardı. Onlar tuzak kuruyorlar. Allah da tuzak kuruyordu. Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır.[248]
    Cevapla
  • lkmn 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah kafirlerin tüm tuzaklarını başlarına yıksın. Amin. Ordumuzu muzaffer eylesin. Amin
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    sınırdan 25 km uçaklar içeri vurur
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim en başta incirlik kürecik ve diger yerleri tamamen kapatmamiz gerekiyor. bizim tahmin ettiğimizi misli ile devletimiz tahmin ediyordur ve biz bununda farkındayız ancak millet ittifakı hipnoz olmuş durumdalar. yalnız müthiş kopmalar başladı. bununda farkındayız .
    Cevapla
  • Almancı 4 yıl önce Şikayet Et
    Meğerki yaparlarsa bizde İncirlik'i kapatırız umarım!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır