Trump imzayı attı! Peş peşe tepkiler!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Venezuela’ya ait ABD'deki tüm varlıkların dondurulmasını öngören başkanlık kararnamesini imzalamasına peş peşe tepkiler geldi.

Trump imzayı attı! Peş peşe tepkiler!
Trump imzayı attı! Peş peşe tepkiler!
GİRİŞ 06.08.2019 20:47 GÜNCELLEME 06.08.2019 22:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Venezuela’nın ABD'deki tüm varlıklarının dondurulmasını “ekonomik terörizm” olarak nitelendirerek, “Venezuela yönetimine yönelik yaptırım sarmalı durdurulmalıdır.” dedi.

RUSYA'DAN ÇOK SERT TEPKİ!

 

 

Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanlığının internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın Venezuela’nın ABD'deki tüm varlıklarını donduran başkanlık kararnamesine imza atmasını eleştirdi.

ABD’li stratejistlerin, Venezuela’nın meşru Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya yönelik halk desteğini öngöremediklerini belirten Zaharova, “Venezuela’da iktidarı ele geçirmek için yapılan çok sayıdaki askeri girişimin ardından, Washington ülkedeki sosyo-ekonomik durumun kötüleşmesine güveniyor.” değerlendirmesinde bulundu.

'40 BİNDEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ'

 

 

Zaharova, ABD’nin “acımasız yaptırımları” nedeniyle başta hasta ve yaşlılar olmak üzere, Venezuela halkının etkilendiğine işaret ederek, “Uzmanlara göre ABD’nin yaptırımları nedeniyle Venezuela’da 40 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Halkın tek suçu ise Washington’un istemediği lideri desteklemeleri.” ifadesini kullandı.

'EKONOMİK TERÖRİZM'

Rusya’nın Venezuela’ya yönelik yaptırımlarına karşı çıktığını vurgulayan Zaharova, “ABD, Venezuela’nın meşru yönetimine yönelik ekonomik terörizme devam ediyor. Venezuela yönetimine yönelik yaptırım sarmalı durdurulmalıdır.” yorumunu yaptı.

VENEZUELA'DAN AÇIKLAMA: ABD'NİN TEK AMACI...

Venezuela Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Venezuela’ya ait ABD'deki tüm varlıkların dondurulmasını öngören başkanlık kararnamesini imzalamasına tepki göstererek, "ABD'nin tek amacı, Venezuela devleti ve halkının tüm mal varlıklarına el koyarak bunu yasal bir hale getirmektir." açıklamasında bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Venezuela’ya ait ABD'deki tüm varlıkların dondurulmasını öngören başkanlık kararnamesini imzalamasına tepki gösterdi.

Açıklamada, Venezuela halkının, Trump yönetiminin yeni ve ciddi bir ekonomik saldırganlığıyla karşı karşıya olduğu belirtildi.

Venezuela'ya yönelik devam eden ekonomik ve ticari ablukanın resmi hale getirildiği vurgulanan açıklamada, ABD ve müttefiklerinin ekonomik ve ticari ablukaları nedeniyle 30 milyondan fazla Venezuelalının cezalandırıldığı aktarıldı.

Açıklamada, ABD yönetiminin kararının Birleşmiş Milletler ilke ve amaçlarını ihlal ettiği belirtilerek, "ABD'nin tek amacı, Venezuela devleti ve halkının tüm mal varlıklarına el koyarak bunu yasal bir hale getirmektir." ifadesi kullanıldı.

ABD'nin, ülkenin petrol şirketi Citgo'ya yaptırım kararı aldığı hatırlatılan açıklamada, ABD yönetiminin, Bolivar devrimlerini ve kazanımlarını yıkmak olduğu vurgulandı.

Açıklamada, uluslararası toplumun ABD yönetimine tepki göstermesi istendi.

ABD'nin bu son yaptırımlarla Venezuela'da devam eden siyasi diyalog sürecini akamete uğratmak istediğini ancak Venezuela hükümetinin buna izin vermeyeceği vurgulanan açıklamada, "Hükümet olarak demokrasimizi koruyacak ve barış içinde yaşayacağız." ifadesi kullanıldı.

ABD Başkanı Trump tarafından bugün imzalanan kararnameyle Venezuela’nın ABD'deki tüm mal varlıkları dondurulurken, ABD'den Caracas ile yapılabilecek ekonomik işlemlerin önü tamamen kesilmişti.

ABD yönetimi, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu meşru görmeyen, kendisini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido öncülüğündeki muhaliflere açık destek veriyor.

YORUMLAR 4
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    eskiyadan ne beklenirki? derdi imani para
    Cevapla
  • ufak hesap 4 yıl önce Şikayet Et
    abd denin amaçı çin i ezmek yardım eden yolları kesiyor iranda var k.korede ÇİNLE ABD arasındaki ŞALTER ***ABD ÇİNE YÖNETİM VERMEZ. HİZMET ETTİRME PEŞİNDE*** 4 trilyon dolar verdi çine onuda yedirmez borçlanarak kagıt üstünde G.kore abd tatbikatı var....olaçak olan olur. k.kore olayında adalarda petrol gaz var onuda yedirmez. ABD BUGUN DÜNYAYA DOLAR SATTI.20 TRİLYON DOLAR...bu yol nereye? ABD İÇİN BU ÇOK UFAK bir hesap zaten dünyaya dolar üzerinden yapıcanı yapıyor. OLACAK OLAN OLUR.BEKLEYİP GÖRECEZ
    Cevapla
  • Uğurx1 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu abd ye kim yaptırım uygulayacak .Tabiiki Rabbim fakat bu dünya üzerinde bu adamlar ın herşeyi hata ve yalnışlarla dolu.bunlar neden hep haklı oluyor.torpilli ülkeleri ve kendilerini hep es geçiyorlar.
    Cevapla
  • sdfg 4 yıl önce Şikayet Et
    imansız abd eninde sonunda bu dünyada yerle bir olacak allahın izniyle
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler
Uzaydaki felaketten kıl pay kurtuldular!